„В процеса на подготовка на новата оперативна програма за развитие

...
„В процеса на подготовка на новата оперативна програма за развитие
Коментари Харесай

МРРБ и Международната банка за възстановяване и развитие ще си сътрудничат

„ В процеса на подготовка на новата оперативна стратегия за развиване на районите, както и в хода на дефиниране на модела и метода на териториално вложение, Министерството на районното развиване и благоустройството ще си сътрудничи с Международната банка за възобновяване и развиване. Ключов миг в тези процеси е структурирането на интегриран териториален метод за вложения в градското и в районното развиване, който изисква съгласуваност и засилено съдействие сред ръководещите органи на всички оперативни стратегии, секторните министерства, локалните управляващи, неправителствения бранш и бизнеса. "

Това сподели заместник-министърът на районното развиване и благоустройството и началник на Управляващ орган на Оперативна програма “Регионално развитие” Деница Николова по време на извършеното през днешния ден първо съвещание на Управителния комитет по подписаното Споразумение за консултантски услуги в поддръжка на подготовката за идващия програмен интервал сред Министерство на регионалното развитие и МБВР.

Комитетът има за цел да следи и координира осъществяването на взаимните действия, като в него вземат участие представители на всички ръководещи органи на оперативни стратегии, на Министерския съвет и на Банката.

„ В обсега на Споразумението ще координираме ролята на Световна банка в подаването на спомагателни елементи, свързани с това по какъв метод можем да създадем териториалните вложения ефикасни като обединим напъните на всички ръководещи органи и надлежно други стратегии, свързани с бъдещия програмен интервал и опциите за вложения в него ", сподели още Деница Николова. Тя изясни, че упованията са със Световна банка да се работи по самата технология на осъществяване на интегрираните териториални вложения.

Банката ще ни поддържа и за оформянето на Стратегията на бъдещата оперативна стратегия за развиване на районите, стана ясно още на днешното съвещание.

Чрез метода за интегрирани ограничения сред оперативните стратегии в интервала 2021-2027 година ще се натрупа потенциал на районно равнище за избор на вложения, с цел да може в края на идващия програмен интервал да има степен на готовност за децентрализирано ръководство на средства и планове, съобразени с потребностите на територията.

На днешното първо съвещание на Комитета бяха показани и дискутирани новите моменти в подготовката на бъдещата оперативна стратегия за развиване на районите, в това число плануваното разширение на функционалностите на районните препоръки за развиване, както и опциите за смяна на тяхната конструкция, която да дава опция изборът на вложения със средства от стратегиите да се реализира на районно равнище съобразено със спецификите на територията и опциите за развиване.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР