В процес на изработване са ответните мерки заради изгонването на

...
В процес на изработване са ответните мерки заради изгонването на
Коментари Харесай

Русия все още разработва ответните мерки срещу България заради изгонените дипломати

В развой на разработване са ответните ограничения поради изгонването на съветски дипломати от България , съобщи в сряда заместник-директорът на отдела по информация и щемпел на съветското министерство на външните работи Алексей Зайцев, представен от ТАСС.

" Ответните ограничения към момента се създават ", сподели Зайцев.

На 28 юни България взе решение да експулсира 70 съветски дипломати и механически чиновници на съветската дипломатическа задача.

В неделя, 3 юли, дипломатите бяха извозени с рейсове  и при засилени ограничения за сигурност до " Летище София ". От там те отпътуваха за родината си с два самолета, обезпечени от Руската Федерация.

„ Сведоха до най-малко, а може би даже до нула, естественото действие на дипломатическата задача , въпреки всичко тя би трябвало да действа някак си “, съобщи представителят на съветското външно министерство Мария Захарова  по телевизионния канал " Россия-1 ".

Москва ще отговори реципрочно на експулсирането от София на 70 дипломати и чиновници на посолството от Русия. Това разяснява външният министър на страната Сергей Лавров . По думите му съветското посолство в България на този стадий и с сегашния персонал не е в положение да работи обикновено.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР