В противовес на тезата, че ромите гласуват само платено, седмокласниците

...
В противовес на тезата, че ромите гласуват само платено, седмокласниците
Коментари Харесай

Децата от ромско училище гласуват още в 7-и клас

В контраст на тезата, че ромите гласоподават единствено платено, седмокласниците гласоподават, с цел да си изберат училищен съвет. Напълно гратис. Идеята е на заместник-директора Галина Тимова.
" Предложихме на учениците, които желаят да бъдат определени, да си подготвят къси речи. Оказаха се към 15. Междувременно ние приготвихме бюлетините и урната, в която би трябвало да се пуснат ", споделя Тимова. Учениците от прогимназията се оказали ненадейно дейни и даже съумели да натиснат кмета на общината Чакъров да направи някои промени - да вземем за пример да им обезпечи контейнери, в които да събират разделно отпадъците. " Децата от ученическия съвет желаеха в деня на самоуправлението да влязат в стаята на шефа. Но ние си казахме - за какво да не се срещнат с кмета ", споделя Тимова. Кметът на община " Красна поляна " се оказал извънредно сюрпризиран от срещата с ромите, които му сложили съответни въпроси. Един от най-важните бил: " Кога роми ще могат да работят в общината? " Попитали го също по кое време ще оправи инфраструктурата на квартала, тъй че улиците да са естествени. Друг от въпросите на децата бил по кое време ще направи допустимо разделното събиране на отпадъците. Вдъхновен от ромското учебно заведение, кметът на " Красна поляна " събра във вторник всички училищен препоръки, с цел да слагат своите въпроси и да видят по какъв начин работи общината.
" Имаме към 15-20 извънредно дейни деца ", споделя Галина Тимова. " Това са младежите, които желаят да трансформират средата си и квартала. Вярвам, че могат да го създадат. Кметът евентуално очакваше някакви неориентирани хлапета, само че те го " гръмнаха " с доста точни въпроси, касаещи ориста на квартала им.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР