В противоречия и скандали излязоха номинациите за филмовите награди Златен

...
В противоречия и скандали излязоха номинациите за филмовите награди Златен
Коментари Харесай

Скандали, расизъм и без тв ефир – помрачените номинации за Златен глобус

В несъгласия и кавги излязоха номинациите за филмовите награди Златен глобус в Холивуд. Предложенията за оценки бяха показани на неочаквано бутикова гала, а неналичието на реакции приказва още повече за смута в Холивуд. 

Както се очакваше, драмите „ Силата на кучето “  (The Power of the Dog) и „ Белфаст “ получиха най-вече номинации – по 7.

Действието в „ Белфаст “ се развива през 70-те години на предишния век в Северна Ирландия, а „ Силата на кучето “ е уестърнът на режисьора Джейн Кемпиън с най-вече предстоящи награди през 2022 година Двата кино лентата бяха последвани от световното стопляне в „ Не гледай нагоре “ (Don`t Look Up) с Леонардо ди Каприо и „ Крал Ричард “ за бащата на шампионките по тенис Винъс и Серина Уилямс по брой номинации. Римейкът на Стивън Спилбърг на класическия мюзикъл „ Уестсайдска история “ и приказката за пълноправие „ Пица с женско биле “ получиха по 4 номинации.

Филмите на Netflix получиха общо 17 оферти за оценки.

Реакции от номинациите съвсем липсваха. Филмовите студия и артисти, които нормално заливат обществените мрежи и медиите с благодарности и първи усещания, в този момент не означиха съвсем никаква интензивност. Една от дребното актриси с коментар беше Джесика Частейн. Тя благодари за работата си в " Очите на Тами Фей " и " Сцени от брак ", които, по думите й, са били приети.

„ Поздравления за всички номинирани за тазгодишните  #GoldenGlobes “, написа Частейн в Twitter. Рапърът и артист Снууп Дог беше единствената звезда, която в понеделник разгласи номинациите.

Не е ясно кой от номинираните ще участва на церемонията през 2022 година – едно от най-внушителните шоу стратегии в Холивуд и сигурен знак за предстоящото систематизиране на Оскарите.



Наградите " Златен глобус " 2022 г няма да се излъчват по малкия екран?

Победителите с награди " Златен глобус " ще бъдат оповестени на 9 януари, само че форматът на церемонията още не е явен, откакто телевизионният оператор NBC се отхвърли от проектите си да излъчи лъскавото шоу от Бевърли Хилс. Причините са рецензиите към Холивудската асоциация за задгранична преса,  която гласоподава за " Златен глобус ".

Обвиненията са, че в Асоциацията няма чернокожи членове. Освен това беше повдигнат и въпроса за етиката дали околните взаимоотношения с холивудските студия са повлияли на номинациите. Отзвук от дългогодишното мъмрене за тези практики, беше през май, когато Том Круз върна трите статуетки на " Златен глобус ", които завоюва.

Оттогава Холивудската асоциация по задграничната преса (HFPA) добави 21 нови членове, шестима от които са чернокожи. Така групата към този момент има общо 105 членове. Забранени бяха дарове и услуги, които могат да се смятат като подкупни, а от Асоциацията проведоха образование против половия тормоз.

Въпреки тези кавги, огромните кино и тв студия пробваха да се дистанцират.

Ето и номинациите:

„ Белфаст “, ​​„ Силата на кучето “, филмът на глухите „ Кода “, научнофантастичният епос „ Дюн “ и „ Крал Ричард “ получиха номинации за най-хубава кино драма.

Музикална версия на класиката Cyrano и акомодация на оф-бродуейския шлагер Tick, Tick... Boom ще се конкурират с „ Не гледай нагоре “, Licorice Pizza и " Уестсайдска история " за най-хубав мюзикъл или комедия.

Лейди Гага ( " Домът на Гучи " ), Никол Кидман (Being the Ricardos), Уил Смит ( " Крал Ричард " ), Кристен Стюарт ( " Спенсър " ) и Дензъл Уошингтън ( " Трагедията на Макбет " ) са измежду номинираните артисти за присъединяване си в трагичен филм.



В тв драмата " Наследство " за фамилния медиен конгломерат, получи 5 номинации. HFPA обявиха, че тазгодишните номинации са направени след прожекции в кината и посредством стрийминг в това, което назова „ почтен и обективен развой на гласоподаване “.

„ Щом Златните глобуси няма да се излъчват по малкия екран през януари 2022 година, ние ще продължим нашата 78-годишна традиция “, се споделя в писмо, оповестено преди номинациите. " Последните 8 месеца бяха сложни, само че се гордеем с измененията, които постигнахме “, се споделя още в писмото. 

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР