В противен случай усилията в тази посока на хора като

...
В противен случай усилията в тази посока на хора като
Коментари Харесай

Мазало В Политиката! Цветан Цветанов Се Завърна С Голямата Брадва: Герб В Никакъв Случай Да Не

„ В противоположен случай напъните в тази посока на хора като журналиста Христо Христов, проф. Евелина Келбечева и още доста други интелектуалци ще се окажат напразни ", сигнализира Цветанов.

" Подвеждащо, манипулативно и преднамерено е показан комунистическият режим в множеството от новите учебници по история, по които учениците по история за 10-и клас следва да го учат наесен ", написа в журналистическата публикация, оповестена в уебсайт desebg.com. Основателят на уеб страницата - журналистът Христо Христов, е бил сезиран от обезпокоени учители от страната за наличието на някои от новите учебници, които са раздадени по учебните заведения за оценка и избор. По думите им 30 години след свалянето на тоталитарния режим, младите генерации на България няма да имат опция да добият действителна визия за протичащото се в страната от 1944 г, до 1989 година. Причината е, че в новите учебници огромна част от събитията и обстоятелствата или не се загатват, или са изкривени.

Според измененията в образователната стратегия, призната от Министерството на образованието и науката (МОН) през януари 2018 година, интервалът 1944-1989 година би трябвало да се учи в независим раздел. Решението бе взето след мощен цивилен и политически напън през последните няколко години. Програмата бе оповестена през 2018 година Тогава от Българска социалистическа партия желаеха оставката на министъра на образованието Красимир Вълчев, а от ГЕРБ го опазиха.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР