В пространството между сградите на правителството, президентсвото и парламента започна

...
В пространството между сградите на правителството, президентсвото и парламента започна
Коментари Харесай

Ден 73: Протестиращите поискаха оставката и на Цвета Караянчева

В пространството сред постройките на държавното управление, президентсвото и Народното събрание стартира следващият 73-ия митинг, на който жители желаят оставките на премиера Бойко Борисов и на основния прокурор Иван Гешев, както и на председателката на Народното събрание Цвета Караянчева.
19-20 часа : Новото измежду настояванията на митинга е оставката на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева поради насилственото извеждане на деятели на " `Системата ни убива " от постройката на Народното събрание в сряда вечерта.

Участницитв митинга споделиха, че корупцията в България е нетърпима и че властта се пробва да заглуши митингите.

.

Нас ни ръководи една корупционна скица, която непрестанно се разраства, сподели един от протестиращите пред БНР.

" Ние би трябвало да ги надвикаме, Европа би трябвало да ни чуе ", сподели различен от протестиращите.

Недоволни от ръководството на страната се събират на проява под надпис ”Нас не ни е страх”. Протестиращите упорстват и за отдалечено и машинно гласоподаване, предварителни избори.

Вчерашният митинг ще се запомни с окачването на афиш пред постройката на Народното събрание с напдис „ Европа, сляпа ли си? Или си като него? “ На него бе изобразен колаж от фотоси на премиера Борисов с високопоставени персони като немския канцлер Ангела Меркел, австрийския канцлер Себастиан Курц и френския президент Еманюел Макрон. Освен тях има и фотоси на фотосите, за които се счита, че са направени в Бояна. Такъв афиш бе подложен и пред постройката Европейската комисия в София на ул. „ Георги С. Раковски “ 124.

И през вчерашния ден фасадата на Народното събрание се трансформира в самобитен киноекран, на който бяха показани фрагменти от отминалите митинги, клипове с полицейско принуждение и изявления на Бойко Борисов и други представители на властта. Излъчи се и видео за това какви облекла носи някогашният към този момент министър на туризма Николина Ангелкова и какъв брой костват те.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР