В прощалната си реч уволненият американски държавен секретар Рекс Тилърсън

...
В прощалната си реч уволненият американски държавен секретар Рекс Тилърсън
Коментари Харесай

На прощаване Рекс Тилърсън предупреди за тревожни действия на Русия

В прощалната си тирада уволненият американски държавен секретар Рекс Тилърсън насочи предизвестие за тревожното държание и дейности на Русия. Той направи извънредно прочувствено изказване, в което нито благодари на президента Тръмп, нито похвали неговите политики.

 © Българска телеграфна агенция / Xinhua / Yin Bogu
Едва довършва изреченията си - Рекс Тилърсън - подобен, какъвто светът не беше виждал до в този момент.
Матю Лий - сътрудник на Асошиейтед прес в Държавния департамент: " Не е загадка, че Тилърсън и Тръмп не бяха съгласни по редица въпроси. Всъщност Тилърсън беше на губещата страна по няколко политически дебата от началото на тази президентска администрация.
Уволнението му, направено през Туитър, свари неподготвени външните министри по света, а дипломатите започнаха трескаво да изготвят публични изказвания. Най-очевидни бяха нервните знаци в Азия, където държавните управления са ангажирани с подготовката за корейската среща на върха, следвана от историческа среща сред Тръмп и севернокорейския водач Ким Чен-ун. Сеул настоя, че всичко продължава както досега, само че Япония изрази непосредствено страдание.
Таро Коно - министър на външните работи на Япония: Понякога мненията ни не съвпадаха, само че той беше човек, на който имах доверие. Мислех, че ще работим дружно за разрешаване на севернокорейския проблем, доста е разочароващо, че се стигна до тук.
Москва не сподели изненада.
Дмитрий Песков - представител на Владимир Путин: Държавните връзки надали могат да се влошат повече от в този момент. може би не би трябвало да се тревожим дали връзката сред двете страни ще се скапе още повече.
Рекс Тилърсън - бизнес магнат, тъкмо като Тръмп, въпреки и на доста по-голяма петролна империя, беше възприеман като буфер сред прибързаността на американския президент и останалия свят. А Майк Помпео, доскорошен началник на Централно разузнавателно управление на САЩ и предстоящ държавен секретар, е просто продължение на политиките на Тръмп, разясняват американските медии. С следващите рокади остава въпросът дали отпред на Централно разузнавателно управление на САЩ за първи път в историята ще застане жена. Джина Хаспел занапред ще би трябвало да завоюва поддръжката на републиканците. Със сигурност тя е противоречива номинация, защото е била отпред на затвор в Тайланд, прочут с бруталните си способи за разпитване на обвинени терористи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР