В промишлен свинекомплекс във видинското село Новоселци е открито заболяване

...
В промишлен свинекомплекс във видинското село Новоселци е открито заболяване
Коментари Харесай

Откриха огнище на африканска чума по свинете във видинското село Новоселци

В индустриален свинекомплекс във видинското село Новоселци е намерено заболяване Африканска чума по свинете, близо 4000 свине ще бъдат умъртвени. Това заяви шефът на Областната дирекция за сигурност на храните във Видин.

Заболяването е намерено във вторник и откакто тестът е с позитивен резултат стартира евтаназиране на останалите 3842 свине във фермата, изясни Данков пред Българска телеграфна агенция.

Обектът попада в 3-километровата защитна зона на първото намерено огнище на болестта във Видин - в ромския квартал "Нов път ", където през юли беше регистриран случай на чума в персонално стопанство. В 20 километровата зона към това огнище тогава е осъществено санитарно кръвопролитие, само че чиновници на Областната дирекция за сигурност на храните не престават оглед на персоналните стопанства в района, добави Данков.

Това е трети случай във Видинско навън огнище на болестта африканска чума. През юли беше регистриран случай в ромския квартал "Нов път ", на 14 септември беше доказана позитивна проба и от отстреляно диво прасе в региона на село Коста Перчово, община Кула.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР