В прокуратурата вече има сигнали за изборни нарушения, съобщи главният

...
В прокуратурата вече има сигнали за изборни нарушения, съобщи главният
Коментари Харесай

Гешев: В прокуратурата вече има сигнали за изборни нарушения

В прокуратурата към този момент има сигнали за изборни нарушавания , заяви основният прокурор Иван Гешев пред публицисти, след конференция в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция. 

Той означи, че и за тези избори няма да има взаимен щаб с Министерството на вътрешните работи, макар че има такова условие . Гешев напомни казано от служебния вътрешен министър Иван Демерджиев, че няма потребност от обща заповед за сходен щаб. Една такава заповед демонстрира кой защо е виновен, само че ще работим както се налаг а, съобщи основният прокурор.

Той добави, че подобен щаб е изработен с ДАНС и за него няма значение дали има заповед за общ щаб , само че е значимо да има взаимоотношение сред институциите, с цел да се предотвратят нередности при изборите.

Гешев изясни, че не е осведомен с настояването на служебния министър на правораздаването Крум Зарков към Конституционния съд за наложително пояснение на реализирания от основния прокурор „ контрол на правда “ . " Това, което мога да кажа е, че това искане не почива на легални учредения. Видимо не се прави разграничаване сред „ контрол на правда “, който реализира основният прокурор върху прокурорите и „ контрол на правда “, който могат да реализират останалите прокурори. Принципът на разделяне на управляващите допуска и надзор върху управляващите. Това е част от демократичната страна ", добави Иван Гешев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР