В прокуратурата са постъпили два сигнала във връзка с твърденията

...
В прокуратурата са постъпили два сигнала във връзка с твърденията
Коментари Харесай

Гешев обеща проверка на комиксите и анимацията на Божков

В прокуратурата са постъпили два сигнала по отношение на изказванията на хазартния необут Васил Божков за плащана от него такса " успокоение ", заяви основният прокурор Иван Гешев. Те са разпределени по канален ред на прокурор. С оправданието, че той се занимава с политиките, а не с съответните каузи, шефът на държавното обвиняване не даде повече конкретика за сигналите. Само посочи, че единият пристигнал по имейл от Божков, а другият бил " от едно издание, близо до господин, мисля, Цветан Василев ". Ден по-рано сходен сигнал до българската прокуратура и до европейския основен прокурор Лаура Кьовеши бе подаден от гражданското придвижване " БОЕЦ ". Не стана ясно дали Гешев приказва за него.

Комикси и анимация

Преди три дни Божков пусна във фейсбук роман в карикатури за това по какъв начин е бил избран в закон размерът на таксата за хазартни игри с намека, че е плащал 20% такса " успокоение ".

" Сигурен съм, че съответният прокурор ще ревизира всички твърдяни условия, без значение дали съставляват анимация, дали са комикси или са нещо друго занимателно ", съобщи Гешев.

С усмивка той заяви за постъпилия от Божков сигнал и добави, че фейсбук не е естественият метод за подаване на каквато и да е информация. Но било право на всеки да избира по какъв начин да гради защитната си теза.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР