В прокуратурата е въведен двоен стандарт – нещо недоустимо в

...
В прокуратурата е въведен двоен стандарт – нещо недоустимо в
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Гешев превърна Прокуратурата в придатък на политическата власт


В прокуратурата е въведен двоен стандарт – нещо недоустимо в правото. Иван Гешев е трансформирал държавното обвиняване впридатък на политическата власт. Това съобщи в ефира на БиТиВи Бойко Рашков, който от през вчерашния ден е член на Правния съвет към президента.

Той бе безапелационен, че влизането на прокуратурата в Президенството е провокирало доста въпрос. Един от тях е за какво трябваше за се подвига звук. Шумотевицата е привилегия на българските политици. Чрез нея те отключват доверието на жителите към притежателите си дейности и упования, акцентира Рашков. Според него шумотевицата не е присъща за проверяващите органи у нас, а е въведена през последните два мандата на основните прокурори Сотир Цацаров и Иван Гешев. Шумът обслужва единствено политически ползи, уточни Рашков.

Процесуалната активност, която би трябвало да се извърши в административна постройка, е известно по какъв начин се реализира по закон и не е нужно да се подвига звук, в случай че не се преследват политически ползи, посочи той.

Какво незаконно има в това, че в един кабинет е открито правосъдно решение, което не е подписано и подпечатано? Когато един жител се снабди с решение на някой съд, това е обществена информация и няма нищо класифицирано, счита Бойко Рашков.

Според него президентът Радев не е защитил бегълци от правораздаването, както твърди основният прокурор в своя обява в Туитър.

Беглецът, който в този момент е в Азия, беше тук до наскоро. А осъществените от него действия, за които е упрекнат, са направени по времето на Владислав Горанов, Бойко Борисов, Иван Гешев, Сотир Цацаров, Менда Стоянова, пресаташето на премиера и доста други, акцентира той, визирайки предприемача Васил Божков.

По думите му, във всяка цивилизована страна принципалът, който управлява Комисията по хазарта, при загуба от 700 млн. лева, в случай че е по този начин, следва да подаде оставка. А в случай че има прокуратура - да бъде измамен под наказателна отговорност.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР