В програмата за работата на Народното събрание за тази седмица

...
В програмата за работата на Народното събрание за тази седмица
Коментари Харесай

Йордан Терзийски: Наш ангажимент е да положим всички усилия България да има работещо правителство

В програмата за работата на Народното събрание за тази седмица има точка, с която би трябвало да се дефинират правила за избор на ръководител на КПКОНПИ. Това изясни в ефира на Нова телевизия депутатът от " Продължаваме Промяната " Йордан Терзийски. " Мисля, че още там ще стане ясно дали има воля да се случат измененията, за които приказваме ", сподели депутатът.

След договарянията във вторник с Българска социалистическа партия за сформиране на кабинет, Терзийски още веднъж акцентира, че на тях са обсъждани единствено политики.

" Наш ангажимент е да поставим всички старания България да има работещо държавно управление и Народно заседание. В тази посока бяха напъните ни с първия мандат, както и в този момент, когато водим диалози с нашите съдружни сътрудници. Обединяваме се към политики. Идеята е да се образува антикорупционно болшинство, което да осъществя промени. Първо е Законът за КПКОНПИ, с господин Бойко Рашков отпред ", сподели Терзийски.

" Склонни сме на диалози, само че този закон би трябвало да е работещ. Между първо и второ четене ще има опция да дават оферти за промени, а не с процедурни хватки да бъде отлаган ", сподели още депутатът.

" Разчитаме на политически катарзис в избрани политически сили и избрани депутати. Но аз нямам доверие в такива политически катарзиси ", разяснява още Терзийски. Той подчерта, че към този момент няколко месеца няма човек отпред на КПКОНПИ.

" Това е името, към което се обединихме с " Демократична България " и Българска социалистическа партия. Това е индивидът, който може да организира тези промени и да покаже действителни резултати на тази позиция ", счита Терзийски.

На договарянията с Българска социалистическа партия не са коментирани назначения и постове. " Ако забележим, че има волята и болшинството, което да осъществя тези промени, тогава ще бъде коментиран и персоналният състав на кабинета ", изясни депутатът от Политическа партия.

" От " Продължаваме промяната " доказахме, че за нас постовете не са от голямо значение. Видяхте, че след вота на съмнение, господин Петков даде обратно ", разяснява депутатът. 

Относно опцията за експертно държавно управление, Терзийски дефинира това като тичане от отговорност.

" Аз мисля, че сега държавното управление в оставка също има доста специалисти. Слагането на етикета на едно държавно управление " експертен " - не би трябвало да се крием зад подобен етикет, тъй че една или друга партия да избяга от отговорност ", сподели депутатът. 

Относно решението на Върховен административен съд да върне " Евролаб 2011 “ като оператор по товарене на " Капитан Андреево “, Терзийски сподели, че борбата продължава.

" 10 години една частна компания е имала монопол на границата, в този момент друга компания желае да се облагодетелства с милиони за сметка на бюджет и здравето на жителите. Държавата продължава да прави лабораторния надзор на границата, жителите могат да са спокойни ", сподели Терзийски.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР