В програмата за планови ремонти за 2017 г. на Столична

...
В програмата за планови ремонти за 2017 г. на Столична
Коментари Харесай

44 столични училища и детски градини се ремонтират тази година

В програмата за планови поправки за 2017 година на Столична община са включени 44 учебни заведения и детски градини. Стойността на ремонтите е към 9 млн.лв.

Това анонсира столичният зам.-кмет Ирина Савина по време на инспекцията на ремонта в 48 детската градина в региона " Сердика ".

Ремонтните действия, които се правят са: внедряване на ограничения за енергийна успеваемост, градивни ремонтно-възстановителни действия и ремонт на двор, спортни и детски площадки и други, като до 15 септември би трябвало да приключат ремонтните действия съвсем във всички обекти като се изключи 12 учебни заведения и детски градини. Ремонтите ще са най-вече в двора или на покрива и организацията е направена по този начин, че да не пречи на образователния развой в учебните заведения и посещаемостта в детските градини, увери зам.-кметът.

До 15 август би трябвало да приключат ремонтните действия и в 48 детска градина в регион " Сердика. Полага се топлоизолация на външни стени, топлоизолация на покрива, отчасти се подменят осветителните тела, дограмата, както се прави и частична замяна на отоплителна апаратура.
Ремонтът е на стойност 450 000лв. Средствата са от бюджета на Столична община.

По мотив предлагането на МОН за уседналост при банкет в първи клас, Мария Минчева, шеф на дирекция " Образование ", сподели, че огромна част от родители при сегашния банкет, които се извърши за образователната 2017г.-2018г., са ги сезирали и това е регистрирано.

Общината ще се съобрази с предписанията и рекомендациите, които са дадени от Софийския административен съд, както и със заложеното в наредбата, увери Минчева. Предстои при започване на образователната година да стартира смяна в наредбата на Столичната община, която е обвързвана с приема на първокласници.

Тодор Кръстев, кмет на регион " Сердика ", изрази признателност към родители, тъй като те са избрали цветовете, в които е боядисана детската градина.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР