В програмата на партия ГЕРБ е записано, че здравната осигурителна

...
В програмата на партия ГЕРБ е записано, че здравната осигурителна
Коментари Харесай

ГЕРБ няма да вдига здравната вноска

В програмата на партия ГЕРБ е записано, че здравната осигурителна вноска няма да се усилва до края на този управнически мандат. Това напомни националният представител от ГЕРБ Десислава Атанасова в отговор на въпрос дали здравната вноска от 8 % е задоволителна сега.

“И след дълъг, сериозен, експертен спор, по-малко политически, да се вземе крайното решение. И то, считам, не касае нито актуалната 2018 година, нито идната 2019-а. ”, съобщи някогашният здравен министър. “Сектор опазване на здравето е тежък сектор за взимане на радикални и крайни решения ”, сподели Атанасова пред БНР. “Вариантите за здравноосигурителен модел, препоръчани от здравния министър Кирил Ананиев, са като изходна точка за обществено-политически спор ”, означи още Десислава Атанасова.

“Колкото и да са неприятни обстоятелствата за политиците и обществото, дебатът за броя на здравно неосигурените и съответния им достъп до здравна помощ би трябвало да бъде подложен на масата ”, съобщи още Десислава Атанасова. И уточни, че гласуването на вота на съмнение тази сряда ще бъде несполучливо.

Припомняме, че вотът на съмнение за политиката на кабинета в бранш опазване на здравето бе импортиран от Българска социалистическа партия. От Движение за права и свободи обявиха, че ще поддържат социалистите. А министър Ананиев опроверга опозицията, като съобщи, че ще се срещне с всички политически сили, с цел да се търси оптимален консенсус за здравна промяна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР