В програмата на 33-тия филмов фестивал в Триест бе представен

...
В програмата на 33-тия филмов фестивал в Триест бе представен
Коментари Харесай

Жените наистина плачат на Мина Милева и Весела Казакова е удостоен с Наградата на Съвета на Европа

В програмата на 33-тия кино фестивал в Триест бе показан филмът „ Жените в действителност плачат “ на Мина Милева и Весела Казакова. Българско-френската копродукция получи самопризнание и на този влиятелен конгрес, основан в навечерието на рухването на Берлинската стена като мост към киното на централна и източна Европа. На кино лентата бе присъдена премията паневропейския фонд Евроимаж и Съвета на Европа в размер на 30 000 евро, които да бъдат употребявани за идващия план на надарения дамски тандем.

Световната премиера на „ Мрак “, новият филм на сръбския режисьор Душан Милич, бе в конкурсната стратегия на фестивала в Триест.

На 25 януари бяха оповестени премиите и един от най-ценните титли – Наградата на публиката за най-хубав пълнометражен филм, бе присъден точно на „ Мрак “. Филмът е психически трилър, чиято история е обвързвана с последствията от войната в Косово. Копродукцията сред Сърбия, Дания, България, Италия и Гърция ще бъде показана пред българската аудитория в програмата на 26-ия София Филм Фест през месец март.

Очаквайте „ Мрак “ на Душан Милич на #26SofiaIFF!

Още от КИНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР