В профила си във фейсбук той сподели, че за него

...
В профила си във фейсбук той сподели, че за него
Коментари Харесай

Бойко Борисов се срещна с Вселенския патриарх в Истанбул

В профила си във фейсбук той показа, че за него е била Божия благословия, огромна чест и невероятна духовна наслада в навечерието на Андреевден да посети българската черква “Свети Стефан ”.

“Преди 4 години, на 8 януари 2018 година, дружно с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган дружно открихме възобновения неповторим български храм край брега на Златния рог, прочут като Желязната черква ”, показва Борисов.

След молебена в храма Високопреподобният архимандрит Харалампий - нравствен началник на православните българи в Града на Босфора подари на Борисов откъслек от един от камъните, с които е бил малтретиран и мъченически погубен св. Стефан. Дарът е поднесен на българската черква “Св. Стефан ” в Истанбул от Йерусалимската Патриаршия с умишлен акт.

“Затова през днешния ден тази свещена каменна светиня ми беше предадена в наличието на екзарха на Йерусалимския Патриарх Теофил III. Аз от своя страна ще го подаря на новостроящия се православен храм “Св. Стефан ” в Южния парк в София ", съобщи Борисов.

По късно Бойко Борисов се срещна и с Негово Всесветейшество Вселенския патриарх Вартоломей.



Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР