В Професионалната гимназия по речно корабостроене и корабоплаване в Русе

...
В Професионалната гимназия по речно корабостроене и корабоплаване в Русе
Коментари Харесай

Историята на Пети пехотен дунавски полк бе представена във фотоизложба

В Професионалната гимназия по речно корабостроене и мореплаване в Русе се организира отсрочената заради ограниченията за сигурност втора заключителна среща, с която завърши реализацията на плана „ Съживени моменти от историята на Русе-дигитален офис за учащи”

За няколко месеца училищен екипи от СУПНЕ „ Фридрих Шилер “ и ПГ по речно корабостроене и мореплаване получиха умения за сканиране и обработка на цифрови облици с софтуер Adobe Photoshop в Държавен архив-Русе. Обект на активността им бяха три фотоалбума, запечатали моменти от военната история на Русе през годините на Втората международна война. На тяхна база учениците направиха историческо проучване и избраха фрагменти за фотоизложбата, експонирана в едно от учебните фоайета преди събитието.

В хода на работата участниците се срещнаха с обособените стадии в процеса по подготовката и реализирането на печатно издание. На събитието екипът възпитаници от професионалната гимназия получиха от основния специалист в отдел „ Държавен архив- Русе” Таня Великова своите документи за добити познания и умения по цифровизация и печатен образец от историческото проучване, на което са съавтори.

Участниците бяха поздравени за своето старание в реализирането на дейностите в усложнената противоепидемична конюнктура от ръководителя на плана – майор от запаса инж. Евгени Алексиев – ръководител на клуб „ Родолюбие” към Военен клуб - Русе и от шефа на учебното заведение инж. Ивелина Георгиева. На учебната библиотека бяха подарени 5 броя от направеното и отпечатано по плана историческо проучване „ Русенските военни елементи през Втората международна война”.

Проект „ Съживени моменти от историята на Русе-дигитален офис за учащи” се осъществя в границите на стратегия „ Знание и растеж”- 2020 на общинската фондация „ Русе – град на свободния дух” и беше подсилен финансово от „ Еконт Експрес” ООД.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР