В продължило повече от два часа интервю – първо пред

...
В продължило повече от два часа интервю – първо пред
Коментари Харесай

Путин пред Тъкър Карлсън: Няма да нападаме Полша и Латвия

В траяло повече от два часа изявление – първо пред западен публицист, съветският президент оправдава войната и твърди, че украинците не съставляват обособен народ

Русия няма интерес да атакува Полша или Латвия, само че ще се бори за своите ползи в Украйна. Това съобщи съветският президент Владимир Путин в първото по рода си изявление пред западен публицист две години след началото на експанзията против Киев. Разговорът продължава повече от два часа, като немалка част първоначално му Путин отделя на историческа информация. С нея се пробва да изясни, че не може да съществува обособена украинска нация, защото самата дума „ украинец “ в миналото означавала „ човек, който живее в покрайнините на страната “.

Разговорът с Путин бе по самодейност на някогашния водещ от „ Фокс нюз “ Тъкър Карлсън, който твърди, че самичък е платил пътуването и престоя си в Москва. Карлсън го пита непосредствено дали Русия би пратила войските си и в Полша, която е членка на НАТО. Путин дава отговор: „ Само в един случай - в случай че Полша нападне Русия. Защо? Защото ние нямаме никакъв интерес в Полша, Латвия или където и да било другаде. Защо бихме го създали? Просто нямаме никакъв интерес. "

Според съветския президент страната му няма териториални искания към тези страни.

Тъкър Карлсън твърди, че изявлението е направено във вторник. Първоначално той се е подразнил от желанието на Путин да развие дълга историческа лекция. Но по-късно решил, че няма да има ограничаване във времето и е дал опция на съветския президент да приказва колкото и каквото пожелае. Записът от диалога бе оповестен в уеб страницата на журналиста tuckercarlson.com и в неговия профил в обществената мрежа Х.

Самият Путин споделя, че се е съгласил на изявлението, тъй като методът на Тъкър Карлсън „ се разграничава от едностранчивото отразяване на спора в Украйна от доста западни новинарски организации “.

Путин преповтори тезата си, че Украйна е била основана като руска република от болшевиките, а до тогава тя не е съществувала. Той твърди, че чака връзките сред народите на Украйна и Русия да се възстановят, което ще отнеме доста дълго време, само че е уверен, че ще се случи. Според него сегашният спор се корени в това, че след приемането на самостоятелност Украйна слага в центъра на своята еднаквост „ подправени герои “ от предишното, които са сътрудничили с Хитлер. „ Ако някой се счита за обособен народ, той има право да го прави. Но не въз основата на нацизма, на нацистката идеология ". В същото време той сподели, че в Украйна живеят доста националности, които не са били питани дали желаят да са там. И даде за образец унгарците от Западна Украйна, които биха желали земите им да се върнат в историческата татковина. Все отново Путин акцентира, че в никакъв случай не е обсъждал сходна опция с унгарския министър председател Виктор Орбан.

„ Съединени американски щати са предиздвикали Киев да забрани по законов ред договарянията с Москва, в този момент те би трябвало да се оправят с този проблем “, добави съветският водач. Според него Вашингтон е оказал напън върху другите страни от НАТО да поддържат концепцията за разширение на Алианса, включващо с Украйна и Грузия - макар че в началото Западът е заречен пактът да не се уголемява на изток “, означи Путин.

Русия е подготвена за договаряния със Запада, само че западните страни до момента „ подвигаха звук, крещейки: би трябвало да реализираме стратегическо проваляне на Русия, проваляне на бойното поле. Но в този момент, явно, идва осъзнаването, че това не е елементарно да се направи, в случай че въобще е допустимо. Според мен това е невероятно по формулировка, това в никакъв случай няма да се случи. Струва ми се, че тези, които управляват властта на Запад, към този момент са осъзнали това. Но в случай че това е правилно и в случай че това осъзнаване е пристигнало, помислете в този момент какво да вършиме по-нататък ", прикани Путин. Според него НАТО желае да води договаряния с Русия, само че не знае по какъв начин.

Евентуална промяна на президента на Съединени американски щати няма да промени отношението на американския хайлайф към Москва, въпросът не е в една персона, акцентира Путин.

В изявлението си Путин прави поклон към Карлсън, като декларира, че е допустимо да се реализира съглашение за освобождението на американския публицист Еван Гершкович, който бе арестуван в Русия предходната година. „ Няма табу върху решаването на този въпрос. Готови сме да го разгадаем и избрани условия се разискват по каналите на специфичните служби ", сподели той. Според Путин, Гершкович е бил хванат, до момента в който получавал поверителна информация. „ Това се назовава шпионаж ", означи съветският президент.

По тематиката за Китай Путин уточни, че Западът се бои от мощен Китай повече, в сравнение с от мощна Русия. „ Ние чуваме доста страшни истории за Пекин, само че виждаме, че там липсва настъпателност. Налагайки ограничавания върху съдействието с Китай, Съединени американски щати си вредят сами “ сподели Путин.

Около обяд Флагман.бг ще разгласява цялото изявление с български надписи.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР