В продълженията никой от двата тима не успя да отбележи

...
В продълженията никой от двата тима не успя да отбележи
Коментари Харесай

Историческа победа на Швейцария над световния шампион Франция

В продълженията никой от двата отбора не съумя да означи гол, а при дузпите пропуск на Килиан Мбапе се оказа съдбовен за международните първенци.

Сблъсъкът на “Арена Национала” в Букурещ затвърди мнението, че никой от тимовете, считани за новобранци не е податлив да се предава пред отбори, чиято селекция се равнява на стотици милиони евро. Чехите против нидерландците и хърватите против испанците, демонстрираха дух и предпочитание за победа. И въпреки всичко огромната сензация е Швейцария, която повярва в своите сили и победи.

" Кръстоносците " демонстрираха, че са пристигнали да водят война още при започване на мача. Те поведоха с гол на Харис Сеферович в 15-ата минута. Този резултат се резервира до почивката, а малко след нея Рикардо Родригес пропусна дузпа. Последваха две бързи попадения на Карим Бензема (57`, 59`). Когато и Пол Погба се разписа в 75-ата минута с брилянтен фалцов удар, всичко изглеждаше решено. Сеферович обаче понижи в 81-ата минута, а в 90-ата резервата Марио Гавранович вкара за 3:3 и прати дуела в продължения.

Французите на вятъра опитваха да решат мача без да се стига до дузпи. Не им се получи.

При удара от бялата точка по-късно бяха точни в 9 осъществявания и в този миг Мбапе сбърка. Вратарят Зомер избави неговия удар и прати Швейцария на четвъртфиналите. Там Швейцария ще срещне Испания.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР