В продължение на векове, освен в кулинарията, куркумата е била

...
В продължение на векове, освен в кулинарията, куркумата е била
Коментари Харесай

6 неща, които ще се случат с тялото ви, когато консумирате ежедневно най-мощната билка на планетата

В продължение на епохи, с изключение на в кулинарията, куркумата е била употребена и в обичайна медицина заради мощните си изгоди за здравето.

Тази билка се бори с инфекции, понижава възпалението и третира храносмилателни проблеми. Днес доста хора осъзнават нейната мощ и успеваемост при лекуване на разнообразни здравни проблеми.

``
реклама

Намалява възпалението  - Според изследванията куркумата е отличен противовъзпалителен лек с мощни свойства, най-хубавото от които е куркуминът.

Проучванията демонстрират, че куркуминът може да има даже по-добри резултати от фармацевтичните медикаменти, когато става въпрос за лекуване на хронични болести.

Намалява на риска от рак  - Изследователите от Американското онкологично сдружение настояват, че куркуминът може да действа в няколко значими молекулярни пътища, да спира развитието на рака, разпространяването и растежа на тумора.

Например, той е извънредно потребен при положение на лимфом, левкемия, както и рак на гърдата, стомашно-чревни ракови болести, рак на яйчника, рак на белия дроб, меланом и цялостен лист от други животозастрашаващи положения.

Помага за храносмилането и облекчава свързани с храносмилането нарушения  - Куркумата съдържа мощни противовъзпалителни свойства, които понижават признаците на храносмилателни нарушавания.

В изследване, извършено от Университета в Мериленд, е потвърдено, че куркумата третира улцерозен колит и неприятно храносмилане. Според резултатите куркуминът, който се намира в билката, подтиква производството на жлъчния мехур, като по този метод усъвършенства храносмилането.

Стимулира мозъка  - Според специалистите, куркуминът подобрява мозъчния потенциал.

Освен това той предотвратява невродегенеративните проблеми, в това число деменцията и заболяването на Алцхаймер. Доказано, че има огромна връзка сред куркуминът и засиленото знание. 

Подобрява здравето на сърцето  - Изследване, извършено от Университета в Мериленд, показва, че куркумата е потребна за здравето на сърцето, защото отстранява натрупването на плака. Всъщност натрупването на плака в артериите провокира сърдечен удар.

Куркуминът може да понижи равнищата на неприятния холестерол (LDL) и в това време да предотврати образуването на кръвни съсиреци.

Облекчава признаците на артрита - Благодарение на мощните си противовъзпалителни свойства, куркумата облекчава признаците на артрита. Освен това, куркумата демонстрира по-добри резултати от доста други фармацевтични други възможности.

Според специалисти пациентите, страдащи от ревматоиден артрит, които прибавят куркумин в храненето, облекчават болестта./ Zdrave.to
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР