В продължение на вече изразената позиция на КНСБ относно обществено-политическата

...
В продължение на вече изразената позиция на КНСБ относно обществено-политическата
Коментари Харесай

КНСБ: Демократичният протест е право на всеки, но не трябва да нарушава правата на другите

В продължение на към този момент изразената позиция на КНСБ по отношение на обществено-политическата обстановка в страната, бихме желали да подчертаем още веднъж, че за нас демократичните митинги, стачки, демонстрации и шествия са конституционно право на всеки български жител, което никой не може да лимитира, нарушава и лишава.

Заставаме зад всеки, който по този метод желае да отстоява настояванията си в социално-икономическата област, да показва своите позиции и възгледи. Това показват от синдиката в известие във връзка митингите през последните дни.

В същото време провеждането на протестни дейности не би трябвало да нарушава свободата и конституционните права на всички останали жители, които имат своите аргументи да не вземат участие в тях, напомнят от КНСБ.

Съгласно закона процедурата за образуване на митинг е уведомителна, органите на реда спомагат за естественото протичане, а уредниците имат ангажимент да вземат нужните ограничения за обезпечаване на реда. Това подсигурява както спокойно протичане, по този начин и че няма да бъдат наранени нечии права.
Апелираме за съблюдаване на демократичните практики, навреме секване на опитите за провокации и нагнетяване на напрежение и недопускане на принуждение от всички страни.

КНСБ има максимален опит в организирането на сполучливи и мирни митинги в България и постоянно е апелирала за съблюдаване на законите при осъществяване на протестни дейности, с цел да се подсигуряват здравето и сигурността на участниците и на всички останали жители, написа още в известието.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР