В продължение на вече 8 години групата приятели и единомишленици

...
В продължение на вече 8 години групата приятели и единомишленици
Коментари Харесай

Група природолюбители изградиха райски кът край Вършец

В продължение на към този момент 8 години групата другари и единомишленици от Вършец Димитър Митов, Любен Цветков, Румен Иванов и Божидар Кръстев се грижат и поддържат сътвореното от техните сръчни ръце в местността „ Райски ъгъл “ над „ Иванчова поляна “.
Мястото е в действителност едно красиво кътче от Рая, трансформирало се към този момент в емблематичен туристически обект за Вършец, наред с прословутата "Иванчова поляна ".
Празното в миналото място с хубав водопад, наименуван от групата мъже райския водопад през днешния ден е облагородено до неразбираемост. Там има дървени пейки, маси, заслони, беседки, две барбекюта, детска люлка, тоалетна, указателни табели. Всичко е основано с доброволния труд и ентусиазма на мъжете от групата.
Дори и в този момент, през зимата, ентусиазмът на локалните патриоти и природолюбители не секва, те непрестанно нещо ремонтират, освежават, боядисват, създават нови уреди.
С помощта на специфичен апарат Митко и Любчо към този момент са измерили и надморската височина на местността, открили са, че тя е 520 метра, следва да бъде направена и инсталирана табела с данните.
През последните няколко години, заради изхабяване и заличаване на част от дървените уреди, се постанова момчетата да подменят част от тях с нови, направени от по-качествен дървен материал.
В края на предходната година стартират построяването на нов панорамен мост над река Орлощица. В началото на тази година стартират реституция на всички указателни табели – замяна на счупени елементи, боядисване, изработка на дървени покриви.
Мъжете от групата се надяват благодарение на община Вършец, всички обекти да бъдат подготвени за новия туристически сезон, с цел да посрещнат феновете на природата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР