В продължение на проведена онлайн среща между кмета на гр.

...
В продължение на проведена онлайн среща между кмета на гр.
Коментари Харесай

БТПП призова бизнеса да направи дарения за пострадалите в Карловско

В продължение на извършена онлайн среща сред кмета на гр. Карлово доктор Емил Кабаиванов и ръководителя на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов, БТПП приканва своите членове да проявят съпричастност към потърпевшите от наводненията в региона на Карлово.

Нека всички компании, които могат и желаят да оказват помощ на засегнатите от наводненията в Карловския район, да се отзоват и по неотложност да доставят строителни материали. За тях към този момент има направени описи от комисиите, с цел да стартира неотложно възобновяване и да се употребява към момента подобаващото за сезона време. Има нужда и от храни, облекла, одеяла, санитарно-хигиенни материали, бутилирана вода.

Д-р Емил Кабаиванов изброи неотложните ограничения, по които работи общината за по-бързото възобновяване. На първо място по неотложност е разчистване, подсилване и възобновяване на мостовите уреди и разрушените съществени улици с първостепенно значение от районната инфраструктура. Подготвя се доклад  до междуведомствената комисия за размера на вредите и проект за възобновяване на няколко стадия.

Председателят на БТПП предложи средствата, нужни за възобновяване, да се конкретизират детайлно по обекти и им се даде гласност посредством електронните медии, с цел да могат компаниите да създадат своя избор за помощ, съгласно техните финансови благоприятни условия.

В допълнение Емил Кабаиванов показа за към този момент направени договорености с компании за кухненско обзавеждане, които ще се отзоват с комплект от печка, ледник, пералня и бойлер за колкото се може повече от потърпевшите фамилии. В извършения диалог той увери, че всички набрани средства по дарителската сметка ще се разходват обществено, за което следва избор на Обществен съвет за надзор по разходването.

От своя страна Цветан Симеонов пое ангажимент Българската търговско-промишлена палата да прегледа експертно в най-кратки периоди всички постъпили писмени молби за издаване на документ за форсмажор заради зародили непреодолими и непредвидени условия като естествени бедствия.

БТПП предложи в комисиите за разказване на вредите на компаниите по места да има по един представител на общините за обективност при оценяване на загубите. Като представител на бизнеса Българската търговско-промишлена палата ще спомага всички законови ограничения да бъдат употребявани за превъзмогване на загубите измежду бизнеса и популацията в засегнатите райони. В такива моменти е редно да се прояви взаимност от всички, които имат подготвеност, познания и опция за по-бързо превъзмогване вредите от естественото злополучие в района на Карлово. Поет бе и ангажимент като част от представителните организации на работодателите да се обърнем към всички, с цел да насърчат своите членове за оказване на помощ и подпомагане според от опциите си.

За съответна финансова помощ може да употребявате следната дарителска сметка:

Първа капиталова банка АД

Приходна сметка в BGN

IBAN: BG81FINV91508416025382

ВИД ПЛАЩАНЕ 44 51 00 – ДАРЕНИЯ
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР