В продължение на приетия през 2013 година меморандум за необходимост

...
В продължение на приетия през 2013 година меморандум за необходимост
Коментари Харесай

NASA разсекрети ВИДЕО с изпитанията на летателни апарати

В продължение на признатия през 2013 година меморандум за нужда от разширение на достъпа до резултатите от научните проучвания, финансирани от страната, НАСА разгласява за общо прилагане неповторими видеоматериали на тествания на разнообразни летателни апарати. По случай 70-тата годишнина от началото на тестванията на летателни апарати Националното ръководство по аеронафтика и проучвания на галактическото пространство разсекрети списък с видеа на най-интересните тествания. Сега в YouTube може да бъдат видени неповторими фрагменти на това, по какъв начин се е развивала американската авиация и космонавтика.

Видеата са снимани Драйденския проучвателен център. Като цяло в архива са сърбани 500 записа на тестови полети от 1947 година насам. До в този момент по-голямата част от клиповете е можело да бъде открита единствено в сбирката с филми на Драйденския проучвателен център, който през 2014 година бе преименувал в Изследователския център за полети „ Армстронг “.

Сред записите има видео на кацането на бомбардировача XB-70 Valkyrie, кадърен да се подвига до височина от 23 000 метра и да развива скорост от 3200 километра в час. Също може да се видят изпитателни полети на хиперзвуковия летателен уред NASA X-43 от 2004 година.

Превод и редакция: БЛИЦ



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР