В продължение на почти 5 години все повече учени определят

...
В продължение на почти 5 години все повече учени определят
Коментари Харесай

Деветата планета в Слънчевата система може и да е малка черна дупка

В продължение на съвсем 5 години от ден на ден учени дефинират странните орбити на отдалечени обекти на Слънчевата система в гравитационните резултати на към момента неоткритата " планета девет ", която се намира в леденото царство надалеч оттатък Нептун.

Двама физици оферират завладяваща концепция, която би могла да предложи нов метод за търсене на обекта: Ами в случай че тази хипотетична планета в действителност е дребна черна дупка , написа списание " Сайънс ".

Предишни изследвания сочат, че Деветата Планета , която някои астрономи назовават ​​ " Планета Х ", има маса сред пет и 15 пъти по-голяма от тази на Земята и се намира сред 45 милиарда и 150 милиарда километра от слънцето . На такова разстояние един обект би получил доста малко светлина от слънцето, което го прави мъчно забележим с телескопи.

За да открият обекти с тази маса, без значение дали планети или черни дупки, астрономите могат да търсят странни петна от светлина, формирани, когато светлината " се огъва " към гравитационното поле на обекта при пътуването му през галактиката.

Но в случай че обектът е черна дупка с масата на планета, той евентуално ще бъде заобиколен от ореол от тъмна материя , който може да се простира до 1 милиард километра от всяка страна , изясняват физиците.

Взаимодействията сред частици от тъмна материя в този ореол - изключително конфликтите сред тъмна материя и тъмна антиматерия - могат да освободят гама лъчи, които биха посочили наличието на обекта , оферират откривателите.
 Снимка 445021
Източник:
 Калифорнийски учени откриха девета планета в Слънчевата система
Калифорнийски учени откриха девета планета в Слънчевата система

Газов колос в далечната външна страна...

Физиците скоро ще стартират да комбинират обществено налични данни от Телескопа в орбитата на Земята , който покрива пространството във всички направления от 2008 година

Те ще търсят по-специално групи от спорадични проблясъци на гама лъчи , които биха да се движи постепенно, както се чака от Планета Девет, както се вижда от Земята. Въпреки че предлагането на физиците е спекулативно, тяхното проучване може да събере много информация за тъмната материя и източниците на проблясъци на гама лъчи - без значение дали те се намират в нашата Слънчева система или надалеч във Вселената.

За своето проучване учените са разгледали данните от странните орбити на шестте обекта в пояса Куйпер и също по този начин скорошни наблюдения за това по какъв начин светлината, пътуваща през Слънчевата система, се огъва заради обект (или обекти), написа " Бизнес инсайдър ".

Това може да е черна дупка с величина на топка за боулинг или редица по-малки черни дупки, които се прибавят към тази маса . " Но черна дупка с размера на портфейл е малко по-трудна за намиране . "

Ако учените открият сигнали за движещи се източници на рентгенови лъчи, гама-лъчи и други типове радиация, защото тези улики могат да демонстрират краищата на черна дупка, те биха могли да схванат дали Деветата планета е била черна дупка от самото начало .
 Откриха нова планета розово джудже - най-далечният обект в Слънчевата система
Откриха нова планета розово джудже - най-далечният обект в Слънчевата система

Планетата е с диаметър до 600 км и до 130 пъти дистанцията от Слънцето до Земята
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР