В продължение на пет и половина години Джесика Иклисой и

...
В продължение на пет и половина години Джесика Иклисой и
Коментари Харесай

Да промениш козметичната индустрия

В продължение на пет и половина години Джесика Иклисой и учените от компанията California Baby изследвали разнообразни растителни съставни елементи. В края на краищата съумели да основат първия 100-процентен растителен консервант, който може да се употребява в козметичните артикули. "Когато сътворих California Baby, желаех да заменя всички синтетично съставки, които се употребяват в козметиката. Не можех да го направя сама, тъй като става дума за комплицирани химически субстанции. Растителният консервант не може да се получи в домашни условия - да вземем за пример в кухнята ", споделя Джесика. През септември компанията й стартира огромно да рестартира линията си от органични козметични средства за деца. Деветдесетте продукта ще бъдат приготвени по нова формула, единствено от натурални съставни елементи. Така California Baby ще стане първият производител на козметика и парфюмерия, който се отхвърля напълно от изкуствените консерванти.

По думите на Джесика Иклисой дълго време всички се опитвали да я убедят, че е невероятно да се сътвори растителен консервант, освен това ефикасен. Нито един козметичен конгломерат не желал да харчи пари и време за изобретяването му. За да финансира създаването си, Иклисой вложила към 10 млн. $. Тестовете се правили в дружество с повърхност от 1400 кв. м, което американката придобила през 2001-ва, откакто се разочаровала от фабриките, с които си партнирала до този миг. Покупката на личен цех е рядко събитие в козметичната индустрия - нормално множеството марки подписват контракти с самостоятелни производители. Разработеният от California Baby естествен консервант е основан въз основа на съставни елементи, получени от нов вид босилек и анасон. Той скоро ще размени натриевия бензоат със синтетичен генезис, употребен по-рано в продуктите на компанията.

Акциите на козметичната марка California Baby принадлежат напълно на Джесика Иклисой. През 2017-а продажбите й доближиха 96 млн. $. Според списание Forbes, персоналното положение на бизнесдамата надвишава 330 млн. $, което й отрежда 58-о място в рейтинга на най-успешните бизнесмени измежду дамите за 2018-а.

Джесика Иклисой стартира бизнеса си през 1990-а. Докато била бременна, тя се тревожела от съществуването на химически консерванти в състава на детските козметични средства. Затова решила да подготви естествен детски шампоан в кухнята на жилището си в Лос Анджелис. През 1995-а взела на заем 2 хиляди $ от майка си и основала California Baby. По това време компанията произвеждала единствено едно козметично средство - органически детски шампоан.

Джесика непрекъснато се сблъсквала с проблеми при избора на снабдители на избрани органични съставки. Затова през 2011-а придобила фермата Flower and Vine в Санта Брабара, в щата Калифорния. Там се отглежда най-много невен, от чиито цветове се създава масло. То е основен съставен елемент в голям брой артикули на California Baby, в това число и в детския крем против алергични обриви и в слънцезащитните средства. Сега се отглежда и новият вид босилек, основан от учените на компанията, както и анасон, нужен за производството на органичния консервант. Джесика управлява деликатно доставките на неповторимия си нов артикул. Най-вероятно и други козметични компании ще пожелаят да придобият патент върху потреблението му и тя няма нищо срещу. "През цялото време желаех да трансформира козметичната индустрия или да оказа помощ на цялата промишленост да се промени. Когато разбрахме какви са задачите ни, успяхме да създадем нещо, с който не може да си похвали нито една друга компания ".

Впрочем тя се пробва да промени козметичната индустрия и по различен метод. От 2016-а Джесика Иклисой и членовете на основаната от нея лобистка организация Natural Advisory Council приканват Конгреса на Съединени американски щати и Американското ръководство по хигиеничен контрол върху качеството на питателните артикули и медикаменти да подобрят стандартите и да трансформират регулациите за потребление на разнообразни съставки в органичната козметика. Бизнесдамата се надява, че септемврийското прераждане на линията от детски козметични средства на California Baby ще потвърди на служителите, че индустриалното им произвеждане въз основа на напълно растителен консервант въпреки всичко е допустимо, и мечтае за основаването на юридическо определение на понятието "органична козметика ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР