В продължение на осемчасовия работен ден средностатистическият служител работи по

...
В продължение на осемчасовия работен ден средностатистическият служител работи по
Коментари Харесай

Учен доказва, че тричасовият работен ден е достатъчен

В продължение на осемчасовия работен ден средностатистическият чиновник работи по към 3 часа – 2 часа и 53 минути, в случай че би трябвало да бъдем точни, написа Science Alert.

Останалото време, съгласно изследване от 2016 година, обхващащо 1989 офис чиновници във Англия, хората прекарват в композиция от четене на новините, сърфиране в обществените мрежи, ястие, диалози на извънслужебни тематики, почивки за пушене и търсене на нова работа.

Множество проучвания напоследък потвърждават, че дългите работни дни не оказват помощ хората да дадат най-хубавото от себе си. Установено е, че хората могат да се концентрират за повече от към 20 минути в даден миг.  

Към края на деня представянето стартира да се утежнява, сподели К. Андерс Ериксон, специалист по логиката на психиката на труда. „ Ако принуждавате хората да работят доста повече от времето, в което могат да се съсредоточат оптимално, ще ги накарате да придобият някои неприятни привички “, споделя Ериксон за Business Insider през 2016 година

Ериксон е измежду най-големите специалист по тематиката за създаване на професионални умения. Той е изучавал някои от най-успешните експерти в разнообразни области, с цел да разбере какво е спомогнало за техния триумф.

Излиза, че мантрата „ съвършенството идва с практиката “ е вярна, само че единствено избран тип – така наречен „ целенасочена процедура “. Експертите не прекарват по през целия ден в рационализиране на занаята си, открива Ериксон. Те практикуват концентрирано няколко часа, в които целеустремено търсят усъвършенстване, след което стопират. Мозъкът има лимитирано количество когнитивни запаси, които може да посвети на съществено креативно мислене.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР