В продължение на осем години концесионерът на част от парк

...
В продължение на осем години концесионерът на част от парк
Коментари Харесай

Концесионер на част от парк „Пирин” ползвал повече терен от договорения

В продължение на осем години концесионерът на част от парк " Пирин " е употребил терен с 65 хектара повече от тези, които са записани в контракта, сподели представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова. Тя напомни, че през днешния ден Сотир Цацаров е изпратил рекомендации към Кабинета за проверка на контракта с " Юлен " АД.

 
Голяма част от текстовете в контракта са несъответстващи към закона, а има противоречие с методиката за концесионното заплащане. Прокуратурата е проверила интервала 2014-1018, през който Федерацията по ски е получила от министерството на спорта над 40 млн. лв. като дотация. Обикновено Федерацията е кандидатствала за средства за образования и тренировки. Комисия в министерството разглеждала настояванията и се произнасяла. Федерацията освен не отчитала резултатите от плановете, само че и нямало задоволително ясни документи по какъв начин са изразходвани парите.
 
Това е съображение прокуратурата да ревизира дали има закононарушения. Ще бъде правена инспекция и на прокуратурата в Благоевград по какъв начин е работила по сигналите за нарушавания от страна на концесионера, уточни Арнаудова.

 
След изискани документи за собствеността на " Юлен " АД, прокуратурата търси дали има обязаност сред притежателя на компанията и ръководителя на Федерацията по ски.-->
Собственикът на огромна компания за произвеждане на млечни артикули е арестуван за данъчни измами, оповестиха още от прокуратурата. Чрез фиктивни сдружения, притежателят на " Елена " Стефан Василев е източил Данък добавена стойност за 4 месеца в размер 900 хиляди лева, настояват проверяващите. Той е упрекнат, че е началник на незаконна група. Прокуратурата е поискала възбрани и запори върху негови парцели и сметки.
 
По време на акцията са претърсвани офиси в няколко града. Около една година проверяващите са работили по случая.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР