В продължение на много години квантовите компютри бяха реалност само

...
В продължение на много години квантовите компютри бяха реалност само
Коментари Харесай

За първи път: квантов компютър

В продължение на доста години квантовите компютри бяха действителност единствено в границите на изследователската лаборатория.

Във вторник обаче IBM разкри IBM Q System One, първия в света квантов компютър, предопределен за бизнеса - въпреки че компанията е наясно, че това е единствено първата стъпка към по-широка гражданска война, написа Business Insider.

Квантовите калкулации се смятат за една от най-обещаващите технологии на ранен стадий, които съществуват през днешния ден. Това е по този начин, тъй като квантовите компютри могат да обработват експоненциално повече данни от обичайните и имат капацитет да трансформират цели промишлености.

Например, те биха могли да рационализират аерокосмическите и системи за военните, да изчислят рисковите фактори за по-добри вложения или, може би, да намерят лекарство за рак и други заболявания.

" Данните ще бъдат най-ценният естествен запас в света ", декларира изпълнителният шеф на IBM Джини Ромети на сцената на шоуто за потребителска електроника в Лас Вегас, където беше показан IBM Q System One.

Не очаквайте скоро да инсталирате подобен в офиса си. Компютърът е разполагаем за заплащане на клиенти, които си платят, а разработчиците ще получат достъп до неговото зареждане от комфорта на личните си домове или офиси посредством IBM Cloud.

Компютрите през днешния ден съхраняват данни в двоичен код. Но квантовите компютри са доста по-мощни.Това е по този начин, тъй като те съхраняват данни, употребявайки кубити, това разрешава нули и единици да съществуват по едно и също време. Това на пръв взор малко нещо дава опция на квантовите компютри да вършат експоненциално повече калкулации едновременно, което ги прави задоволително мощни за необикновено комплицирани задания като разкриване на опиати, натоварен разбор на данни и даже основаване на нечупими кодове.

Затворен в девет фута висок, девет фута необятен стъклен скафандър, който основава херметична среда, този грациозен компютър е първото изпитание на IBM да внесе квантово пресмятане в бизнеса. Корпусът е значим: куибитите губят своите квантови компютърни свойства отвън характерните условия.

Квантовият компютър би трябвало да се съхранява под нулата, в среда без трептения и електромагнитно лъчение.

Новата система на IBM има за цел да се оправи с това предизвикателство с интегриран квантов компютър, който взема решение всичко това от името на клиентите - отсам и корпуса, който поддържа всичко във форма. Въпреки това, тази относителна неустойчивост е повода да не инсталирате IBM Q System One във вашия личен офис - до момента в който това несъмнено е огромна стъпка напред, не значи, че можете просто да го поръчате и да ви го доставят.

" IBM Q System One е значима стъпка напред в комерсиализацията на квантовите компютри ", съобщи Арвинд Кришна, старши вицепрезидент на Hybrid Cloud и шеф на IBM Research.

" Тази нова система е от решаващо значение за разширение на квантовите калкулации отвън стените на изследователската лаборатория, до момента в който работим за създаване на на практика квантови приложения за бизнеса и науката. "

По-късно тази година IBM ще отвори първия си IBM Q Quantum Computation Център за клиенти в Пъкипсий, Ню Йорк. В тази лаборатория клиентите могат да употребяват квантовите компютърни системи, основани в облака, както и други високопроизводителни компютърни системи.

IBM не е единствената компания, която работи върху квантови компютри, до момента в който технологията към момента не е подготвена за всеобщо внедряване.

Гугъл изследва по какъв начин да направи квантовите компютри по-стабилни и по-способни да откриват и поправят неточности, а също по този начин е сътвори и тества кибит процесори, преследвайки технологията.

Microsoft работи по основаването на хибридни квантови компютри, които съчетават новата технология с по-конвенционални процесори. Intel пък също има огромни залози в квантовите компютърни чипове. /money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР