В продължение на години проблеми, които трябваше да се решават

...
В продължение на години проблеми, които трябваше да се решават
Коментари Харесай

Директорът на НЗОК: Проблемите се замитат под масата

„ В продължение на години проблеми, които трябваше да се вземат решение по време на ръководството на избран кабинет и екип в министерството, бяха замитани под масата и бяха прехвърляни на идващ екип. Потребителят също има проблеми с качеството на услугите, които получава ”. Това съобщи шефът на Националната здравноосигурителна каса доктор Дечо Дечев в ефира на Нова телевизия. 

„ Ако се прегледа бюджетът е видно, че половината от нарастването отива за болнична помощ и по така наречен „ първична извънболнична здравна помощ “ – там отиват към 19 млн. лева Около 130 млн. лева ще се усвоят за достъп до нови медикаменти ”, изясни доктор Дечев. 

По думите му, в така наречен пазарен модел на ръководство на лечебните заведения изрично не са съумели да се впишат общинските лечебни заведения. 

„ Дейностите, свързани с майчино и детско опазване на здравето, изрично нямат място в този модел. На процедура няма предложение, което да извади тези групи от този модел ”, разяснява шефът на НЗОК.

Според него експертният капацитет на хората, контролиращи активността на НЗОК, не е задоволителен, с цел да могат да влязат в елементи и да преценяват дали на даден пациент би трябвало да се сложат един, два или три стента. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР