В продължение на години правителства, доктори и популярни готвачи се

...
В продължение на години правителства, доктори и популярни готвачи се
Коментари Харесай

Търсенето на захар намалява за първи път от четири десетилетия

В продължение на години държавни управления, доктори и известни готвачи се опитваха и се проваляха да накарат света да употребява по-малко захар. И тогава пристигна пандемията, написа Bloomberg.

Затварянето на заведения за хранене, игрища и кина ще донесе до първия спад на търсенето на захар от четири десетилетия, съгласно Czarnikow Group. Продажбите на колоси като Coca-Cola Co. и Nestle SA понижават и въпреки че стопанските системи се отварят, не е ясно какъв брой бързо ще се възвърне търсенето.Бен Сийд, анализатор в Czarnikow в Лондон, показва, че потреблението на питиета и храни със захар у дома е надалеч по-малка, в сравнение с на открито. " Ако отидете на кино, ще изпиете литър газирана напитка, до момента в който у дома, до момента в който гледате Netflix, няма ".

Индустрията се намираше в затруднено състояние и преди пандемията. Растежът на търсенето, движен главно от разрастващите се страни, се забави през последните години, откакто страни като Южна Африка и Тайланд, таксуваха с налог газираните питиета. Компаниите дадоха отговор, като понижиха грамажа на сладките и започнаха да продават газирани питиета с по-малко захар или изцяло без.

Нищо от това обаче нямаше подобен резултат, както затварянето на стопанските системи. А наближаващата международна криза прави прогнозата за бъдещото търсене още по-мрачна.

През първите три седмици на април размерите на Coca-Cola се сринаха с към 25% и компанията заяви, че резултатът от пандемията върху резултатите са второто тримесечие ще са обилни. PepsiCo Inc. чака спад на приходите за същия интервал.

Потреблението на захар понижава с 1,2% до 169,9 млн. тона този сезон, съгласно Czarnikow. Подобни прогнози направиха държавното управление на Съединени американски щати, Citigroup и Международната захарна асоциация, съгласно които рецесията ще изтри по-голямата част от планувания напредък през 2020 година

Намаляващото търсене значи по-големи от предстоящите остатъци през този и идващия сеозни, съгласно Джон Стенсфийл, анализатор в Group Sopex. Макар че фючърсите в Ню Йорк се възвърнаха по отношение на края на април, те към момента са на съвсем 50% под постигнатия през 2016 година ценови връх.
 Русия създава толкоз доста захар, че към този момент няма къде да я съхранява
Русия създава толкоз доста захар, че към този момент няма къде да я съхранява

Ниската успеваемост на производството прави съветската захар неконкурентна на международните пазари
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР