В продължение на години основните медии демонизират Биткойн заради консумацията

...
В продължение на години основните медии демонизират Биткойн заради консумацията
Коментари Харесай

Повод за притеснение ли е шокиращата консумация на енергия от изкуствения интелект?

В продължение на години главните медии демонизират Биткойн поради потреблението на сила. Възходът на изкуствения разсъдък (AI) обаче и гладните за сила процесори, които го задвижват, може да изместят най-популярната цифрова валута в света.

Преориентирането на добива на Биткойн към възобновими източници на сила може да даде на мрежата известно облекчение във връзка с потреблението на сила.

Освен това AI е в центъра на вниманието, а съгласно последните изследвания технологията също е огромен консуматор на сила.

Очаква се изкуственият разсъдък да окаже голямо влияние върху обществото, също както интернет. За тази цел обаче ще е належащо голямо количество спомагателна сила.

На 1 октомври пионерът в региона на Биткойн Ник Картър разяснява възхода на AI и енергоемкия хардуер, нужен за неговата работа.

Коментарите са в отговор на изследване на енергийния специалист Брайън Гит. “ “, сподели той, преди да добави:

Само графичните процесори на Nvidia ще употребяват повече от цялото планувано разширение на потенциала на центровете за данни в Съединени американски щати през идващото десетилетие, заяви той.

Изследователи от Вашингтонския университет разкриха, че стотици милиони поръчки в ChatGPT могат да костват към 1 гигаватчас дневно. Освен това, съгласно отчетите , това е еквивалентът на силата, употребявана от 33,000 американски семейства.

Освен това центровете за данни, които зареждат изчислителните облаци, стават все по-зависими от гладните за сила графични процесори (GPU), с цел да работят моделите на изкуствения разсъдък:

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР