В продължение на години някои от най-квалифицираните занаятчии в Европейската

...
В продължение на години някои от най-квалифицираните занаятчии в Европейската
Коментари Харесай

Новото антисубсидийно оръжие на Европа е мощно, но трудно за контролиране

В продължение на години някои от най-квалифицираните занаятчии в Европейската комисия се трудеха в работилницата на регулаторния склад. Тяхната задача: да разработят политически оръжия, ориентирани към страни, които незаслужено субсидират своите компании и блокират бизнеса на Европейски Съюз от техните пазари.

През последните няколко седмици Комисията явно е излязла от арсенала с гърмящи оръжия. Новият правилник за задграничните дотации (FSR), в началото стартиран предходната година, в този момент докара до няколко нашумели следствия, в това число ранни набези в Полша и Холандия в пространствата на Nuctech, китайска компания, която създава скенери за товари, багаж и тела за летища и гранични пунктове. Комисията също по този начин стартира по-широко следствие на дотациите за китайските производители на съоръжение за вятърна сила.

Изкушаващо е да мислим за тази активност като за координирана акция на Европейски Съюз да се опълчва на Китай след следствието, почнало предходната година в сякаш субс...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР