В продължение на година и половина управляващите в Столична община

...
В продължение на година и половина управляващите в Столична община
Коментари Харесай

Паргов: Управляващите в СО тероризират гражданите на Малашевци с бездействието си

В продължение на година и половина ръководещите в Столична община тероризират жителите на Малашевци с безспорното си безучастие във връзка с прекосяването на тежкотоварни камиони над 10 тона и на строителни машини през квартала.

Това съобщи ръководителят на групата на Българска социалистическа партия в СОС и заместник-председател на Комисията по превоз и туризъм Калоян Паргов.

Той изясни, че жители от Малашевци са го потърсили с молба за подпомагане при разрешаването на този проблем. По негова покана част от жителите на квартала участваха на постоянното съвещание на Комисията по превоз и туризъм в сряда.

Хората от Малашевци упорстват да бъде лимитирано прекосяването на тежкотоварните камиони и строителни машини, защото то нарушава редица закони и даже Конституцията на Република България, в която съгласно член 55 " Гражданите имат право на здравословна и удобна околна среда в сходство на откритите стандарти и нормативи ".

Още от август 2016 година хората в този квартал се пробват да се преборят за естествени условия на живот, разяснява Калоян Паргов.

Заради връзката със Северната скоростна дъга трафикът по улиците в квартала е станал още по-голям. Това води до мощно повишени правила на звук, запрашаване и трептения в домовете им. Да не приказваме, че нито настилката, нито строеният през 60-те години на предишния век мост, който свързва улиците " Рояк " и " Пет могили " с улица " Жак Дюкло " в " Малашевци ", са пригодени за толкоз претрупан трафик на моторни транспортни средства с тегло над 10 тона. Гражданите са в правото си да стачкуват и да упорстват за естествени условия на живот с всички разрешени от закона средства. Очаквам до месец шефът на Дирекция " Управление и разбор на трафика " да предложи решение на казуса. Поех ангажимент и ще упорствам това да се случи бързо и в интерес на хората от Малашевци, които имат право да живеят умерено в личните си домове, сподели още ръководителят на групата на Българска социалистическа партия в СОС.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР