В продължение на един месец ще се провеждат безплатни прегледи

...
В продължение на един месец ще се провеждат безплатни прегледи
Коментари Харесай

Три болници в продължение на месец ще преглеждат безплатно за миома

В продължение на един месец ще се организират безвъзмездни прегледи за миома в трите най-големи гинекологични лечебни заведения в София - " Майчин дом ", " Шейново " и " Света София ". Инициативата е на столичния кмет Йорданка Фандъкова и е подкрепена от здравното министерство. Кампанията ще стартира незабавно след края на грипната почивка.


Над 40% от дамите имат миома. При към 3000 интервенции годишно в над половината от случаите се стига до премахване на матката.
проф. Иван Костов, шеф на " Майчин дом ": Една немалка численост от случаите дамите са още са в детеродна възраст. Така че доста значимо е да се фокусираме върху това да се направи вярната преценка, с цел да се опитаме да съхраним излишно оперирани органи, тъй като знаем, че матката е признакът на дамата, по този начин да се каже.
Важно е да се знае, че миомата не е предраково състояниe. Както и при останалите заболявания и тук най-важно е ранното разкриване и вярното лекуване.
доктор Румен Велев шеф на АГ болница " Шейново ": Пациентите би трябвало да знаят, че актуалната медицина, каквато се практикува в нашите лечебни заведения, разполага с доста средства за лекуване на миомната болест, с изключение на оперативните интервенции.
Консултациите ще бъдат ориентирани както към диагностицирани с миомa дами, по този начин и към такива, на които просто им следва профилактичен обзор.
доктор Гергана Коларова, шеф на АГ болница " Св. София ": Или имат някакви репродуктивни разстройства и усложнения, тъй като това е извънредно значимо и може да бъде причина.
Прегледите ще траят 20 минути и ще включват ултразвук и консултация със експерт.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР