В продължение на две вечери пред къщата-музей Златю Бояджиев“ (къщата

...
В продължение на две вечери пред къщата-музей Златю Бояджиев“ (къщата
Коментари Харесай

Пловдивчани се насладиха на лазерна визуализация на избрани картини на Златю Бояджиев

В продължение на две вечери пред къщата-музей " Златю Бояджиев “ (къщата на доктор Стоян Чомаков нa ул. " Съборна “ № 18), където се намира непрекъснатата експозиция на огромния български създател, пловдивчани следиха лазерна визуализация на определени картини на Златю Бояджиев.

Публиката се докосна до творчеството на огромния художник посредством художествено-музикална 3D проекция с лазерни резултати, целяща да разпространява измежду оптимално необятна публика творчеството на Златю Бояджиев, един огромен създател чиито платна несъмнено съчетават българските художествени обичаи с богатото завещание на европейското изобразително изкуство.

Чрез 3D проекцията с лазерни резултати оживя и фасадата на прелестната къща на доктор Стоян Чомаков - обект от богатото архитектурно завещание на Стария Пловдив, в който от 1984 година се обитава непрекъснатата експозиция с произведения на Златю Бояджиев.

Всичко това се случи по план на ОИ " Старинен Пловдив ", който екипът завоюва пред Министерство на културата за " Събития за разпространение на актуалното европейско изкуство в границите на Комуникационната тактика на Република България за Европейския съюз ".

В " Годината на европейското културно завещание “, Общинският институт реши да заложи на аудио-визуалните технологии на 21-ви век за показване на картините на именития български художник и посредством тях по атрактивен метод да бъде почетен българския принос към благосъстоянието на европейската просвета.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР