В продължение на две вечери пловдивчани и гости на града

...
В продължение на две вечери пловдивчани и гости на града
Коментари Харесай

Две вечери уникално светлинно шоу в Пловдив

В продължение на две вечери пловдивчани и посетители на града имаха опция да се насладят на неповторимо светлинно шоу. То е част от първия в България „ Фестивал на светлините “ и дойде в града особено за Деня на Европа.

Точно в 21,30 часа една от фасадите на площад „ Стефан Стамболов “ оживя със особено създаден тримерен филм на тематика „ Защо избираме нашето бъдеще “. Впечатляващо светлинно шоу и съоръжения имаше и в Цар-Симеоновата градина, Римския стадион, стълбите на Каменица и постройката на община Пловдив.

В месеца на европейските избори честването на Деня да Европа беше отдадено точно на правото на човек да избира. Шестте арт проекции пречупват по неповторим метод постоянно настоящата тематика през античната история на Пловдив и богатото международно културно завещание, като преплитат минало и настояще.

Спектакълът е част от програмата за Европейска столица на културата. За 15-годишната си история фестивалът трансформира едни от най-популярните исторически забележителности, монументи, улици и площади в някои от най-големите международни столици, в големи светлинни съоръжения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР