В продължение на две седмици мъж, посрещал израелски туристи, доказано

...
В продължение на две седмици мъж, посрещал израелски туристи, доказано
Коментари Харесай

Защо две седмици не изследват контактен на заразени с COVID-19? ВИДЕО

В продължение на две седмици мъж, посрещал израелски туристи, потвърдено доказани с ковид, получава нееднократен отвод да бъде проучен макар кашлицата и това, че категорично упорствал да му се направи тест.

Мъжът е от Бургас и се е прибрал в родния си град, откакто схванал, че евентуално е контактувал със инфектиран.

"За страдание никой не ме потърси, с цел да проконтролира положението ми. Когато сезонът за нас завърши, трябваше да се приберем по градовете. Тогава аз се изследвах персонално за себе си и се сложих под 14-дневна изолираност ", описа Бранимир Колев.

"Потърсих 112, откъдето ме трансферираха към РЗИ. От здравната ревизия ми споделиха да се свържа с персоналния си доктор, тъй като той решавал. Той ми сподели да си заставам у дома, тъй като в случай че съм отидел до РЗИ или в Инфекциозно поделение, съм щял да лепна нещо друго и надали щели да ме излекуват ", уточни още Колев.

Мъжът се прибрал от Банско с кашлица, висока температура обаче нямал. "Това ме притесняваше, тъй като посредством тази кашлица аз мога да заразя всички други към мен. Поддържах връзка с персоналния си доктор 14 дни ", сподели той.

"Първата седмица откакто разбрах, че съм бил контактен, издирвах къде да си направя тест. Пробата ми към този момент е негативна, което ме радва. Следващ тест никой не ми е споделил по кое време би трябвало да си направя ", заключи Бранимир.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР