В продължение на две десетилетия, между 1945 и 1964 г.,

...
В продължение на две десетилетия, между 1945 и 1964 г.,
Коментари Харесай

Третият сезон на „Короната“ разказва историята на руски шпионин, укриван от Елизабет II

В продължение на две десетилетия, сред 1945 и 1964 година, съветски разузнавач е бил под опеката на Бъкингамския замък. Историята на сър Антъни Блънт следва да бъде разказана в третия сезон на сериала „ Короната “, отдаден на дългогодишното ръководство на кралица Елизабет II.

През 1945 година сър Блънт е назначен като консултант за сбирката от картини на кралското семейство от крал Джордж VI, който, от своя страна, нямал ни най-малка визия за двойната игра на поданика си. 20 години по-късно шпионинът самичък си признава за осъщественото от него пред кралица Елизабет II, само че това е непокътнато в загадка до ноември 1979-а, когато министър-председателят Маргарет Тачър го оповестява обществено.

До този сериозен миг от живота си сър Антъни Блънт е бил учител в Лондонския университет, шеф на Института за изкуство „ Кортоулд “ и е разгласен за рицар-командир в Кралския Викториански медал. Британските служби МИ-5 го подозират в изменничество и са го разпитвали цели 11 пъти през годините, само че безрезултатно.

До през днешния ден остава необяснимо за какво кралицата е била снизходителна към шпионина, даже и след разкритието. В основната роля в „ Короната “ още веднъж влиза актрисата Клеър Фой.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР