В продължение на два месеца компанията ще насърчава отговорното отношение

...
В продължение на два месеца компанията ще насърчава отговорното отношение
Коментари Харесай

Нестле България стартира кампанията Recover green

В продължение на два месеца компанията ще предизвиква виновното отношение към природата благодарение на български известни персони и неправителствени организации

Нестле - най-голямата компания за храни и питиета - дава старт на акцията Recover green в България.

Инициатива цели да насочи още повече вниманието на обществото към опазването на средата, в която живеем и нейните естествени запаси, както и към насърчаването към едно по-природосъобразно всекидневие. Компанията има вяра, че вложенията в технологии за природосъобразен бизнес вървят ръка за ръка с всекидневните дейности, които всеки един от нас подхваща с визия към едно по-зелено бъдеще.

Точнo поради това Нестле си партнира с известни български персони в самодейността - журналистът и водещ Десислава Стоянова и фамилията инфлуенсъри nnikoffcial, както и с неправителствените организации „ Зелени претекстове “, “Art Against Plastic ” и Национален Младежки Форум. С общи старания акцията ще насочи вниманието както към казуса с изчерпването на водните запаси и замърсяването им, по този начин и към този с парниковите излъчвания и отпадъците.

През месеците юли и август и благодарение на сътрудниците на самодейността компанията ще споделя на практика препоръки за построяването на природосъобразни привички и ще провокира всеки един от нас да последва положителния образец. Recover green включва серия от рекомендации и провокации, отдадени на осведомеността по три значими аспекта за стабилно развиване в международен мащаб:
Отговорно отношение към водните ресурсиРазделно събиране и преработване на отпадъциНамаляване на въглеродния отпечатък
Кулминацията на самодейността ще се състои при започване на септември, когато ще стимулира жителите към самоорганизация за разчистване на място по техен избор, спазвайки всички ограничения за сигурност.

„ Нашата задача е да подобряваме качеството на живот и да построяваме по-добро бъдеще, а това е неизбежно обвързвано и с опазването на средата, в която живеем. Постигнатите резултатите демонстрират, че сме на прав път, само че знаем, че с общи старания можем да реализираме доста повече. Ето за какво стартираме тази самодейност за основаване на положителна просвета за запазване на природата с дребни, само че обилни дейности всеки ден. “, показа Нели Ангелова, Директор връзки Югоизточен пазар.

Инициативата Recover green е част от световния ангажимент на Нестле, който сплотява всички дейности, посредством които компанията има за цел да оказва нулево влияние върху околната среда до 2030 година във всички свои действия.

Всички вести от акцията „ Recover green “ можете да наблюдавате на страницата на Нестле България във Фейсбук и на www.nestle.bg, както и следвайки #recovergreen в обществените мрежи.

Повече за уговорките на Нестле към околната среда:

До 2030 година компанията цели да има нулево влияние върху околната среда. Това ще бъде реализирано посредством понижаване на потреблението на вода, нездравословните газови излъчвания и изхвърлянето на боклуци. Нестле се ангажира да сертифицира всичките заводи на Групата с интернационалния стандарт на Алианс за ръководство на водите (AWS) до 2025 година Първите заводи на Нестле към този момент бяха сполучливо сертифицирани.

През миналата 2019 година българските офис и фабрика на компанията са икономисали над 3 114 m3 вода, 991 т. парникови излъчвания, 32 т. пластмаса и 43 т. хартия. Показателите за стабилно развиване на Нестле Югоизточния пазар, част от който е България, демонстрират понижение на потреблението на вода с над 60% от 2011 година, понижение с над 80% във връзка с количествата депонирани боклуци и понижение с съвсем 90 % във връзка с въглеродните излъчвания.

В международен мащаб Нестле извършва повече от 500 плана за икономисване на вода във фабриките си. Така резултатът е 3,7 милиона m3 по-малко употребена вода годишно, което се равнява на размера на 1500 олимпийски басейна. От 2010 година до момента компанията е лимитирала отделеният въглероден диоксид с повече от 30% на звук артикул. За да реализира амбициозните си цели, компанията усъвършенства процесите на произвеждане на артикули и по този начин ги прави с невисок отпечатък върху околната среда. Това способства за намаляването на въглеродния диоксид и насърчаването на прехода към 100% възобновима сила. Нестле удостоверява и световния си ангажимент да употребява 100% рециклируеми опаковки или такива за многократна приложимост и да понижи използването на пластмаси в международен мащаб с една трета до 2025 година, като работи със своите сътрудници за поощряване на кръговата стопанска система и разчистване на пластмасовите боклуци в океани, езера и реки. В интернационален аспект компанията започва капиталов фонд за стартъпи, съсредоточени върху създаването на устойчиви решения за опаковки на стойност 250 милиона швейцарски франка.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР