В продължение на два дни в културния комплекс Сердика се

...
В продължение на два дни в културния комплекс Сердика се
Коментари Харесай

Античен фестивал в центъра на София

В продължение на два дни в културния комплекс Сердика се организира първият древен фестивал, който ни демонстрира по какъв начин е изглеждала столицата ни по времето на император Константин Велики.

Годината е 306-а. На власт идва един от последните владетели на Римската империя - Константин Велики.

" Сердика е моят Рим ", казвал императорът, който желал да трансформира града ни в своя столица, само че за жалост не го направил.

По това време армията е формирана от наемници. Филотей е лидер на готите - както споделя - граничарите на Римската империя.
Филотей - племето готи: Много постоянно като им позакъснеят заплатите, обръщат мечовете и на другата страна и вървят сами да си ги вземат, само че в нашия случай всичко е обикновено, ние сме пристигнали тук да подсигурим периметъра, въпреки всичко ви трябват и настоящи военни сили, около императора са по-лъскавички, обаче не толкоз функционални в пердах, тъй че - няма ужасно, тук сме.
Тук са и римските центуриони.
Александрус Контрирус Максимус - римски центурион: Когато до теб са застанали твоите бойни приятели, когато се сблъскат двете щитови страни, чувството не може да се опише, би трябвало да се изживее просто. Сатрес - племето траки: Това са леката войскова част на траките, въоръжени с щит и и няколко леки копия, и несъмнено мечът.
Освен бойци, през днешния ден по улиците на Сердика имаше и благородници.
Пробианус - сенатор: Като сенатор обичам да си заставам на вилата в провинцията, само че се постанова да извършвам нарежданията на императора.
Столичани могат да бъдат жители на Римската империя най-малко за още ден.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР