В продължение на два дни най-добрите стрелци от 61-ва Стрямска

...
В продължение на два дни най-добрите стрелци от 61-ва Стрямска
Коментари Харесай

„Да уцелиш мишена в главата от 325 метра“: Кой е най-добрият ни снайперист?

В продължение на два дни най-хубавите стрелци от 61-ва Стрямска механизирана бригада мериха сили по акуратност, предвидливост и устойчивост.

Стрелба със снайперска пушка и револвер, бързо напредване в пресечена околност и екипно превъзмогване на стрелкови трудности при димна завеса бяха част от тестванията.

„ Специфичното е, че стреляме на дълги дистанции по преносими цели. Трябва да се реши скоростта на задачата, която се движи. Най-близката фигура излиза на 325 метра, най-далечната – по картечен план е на 550 метра “, изяснява младши сержант Николай Иванов от 61-ва Стрямска механизирана бригада.

 Да бъдеш курсант: Неизвестните моменти от образованието за Българската войска България 3 мин. Да бъдеш курсант: Неизвестните моменти от образованието за Българската войска  Търсят се военни: Българската войска продължава да понижава България 2 мин. Търсят се военни: Българската войска продължава да понижава  bTV Репортерите: Лекари на бойното поле bTV Репортерите 7 мин. bTV Репортерите: Лекари на бойното поле  На първо четене в Народно събрание: Заплатите на военните се усилват с 30% България 2 мин. На първо четене в Народно събрание: Заплатите на военните се усилват с 30%  Да бъдеш курсант: Неизвестните моменти от образованието за Българската войска България 3 мин. Да бъдеш курсант: Неизвестните моменти от образованието за Българската войска  Търсят се военни: Българската войска продължава да понижава България 2 мин. Търсят се военни: Българската войска продължава да понижава  bTV Репортерите: Лекари на бойното поле bTV Репортерите 7 мин. bTV Репортерите: Лекари на бойното поле  На първо четене в Народно събрание: Заплатите на военните се усилват с 30% България 2 мин. На първо четене в Народно събрание: Заплатите на военните се усилват с 30%

Снайперистът би трябвало да порази противников пълководец в главата от над 300 метра. Най-добър от всички в това се оказва сержант Даниел Табанджов. Той е същински деец – има 22 години в армията , като от 18 години стреля със снайперска пушка.

„ Изисква се здрава душeвност със сигурност… и устойчивост. Трябва да не се влияеш от климатичните условия. Имам седем задачи зад граница. Шест от тях са ми като снайперист. Там към този момент се демонстрира професионализма и подготовката във формированието “, изяснява сержант Даниел Табанджов от 61-ва Стрямска механизирана бригада.

Снимка: bTV

Сержант Табанджов смъква движеща се цел на разстояние над половин километър, макар остарялата пушка.
„ В момента надпреварата се организира с „ Драгунов “ – добра е пушката, само че казусът е, че към този момент е много амортизирана, остаряла пушка е “, разяснява сержант Даниел Табанджов.

„ Техниката, както виждате е на много години. За благополучие последните години се задвижиха много планове за модернизиране на българската войска. Знаете, че се подписа контракт за „ Страйкър “, който ще бъде особено за нашата бригада “, уточни полк Мирослав Костадинов, зам.-командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада.

Снимка: bTV

Снайперистите от 61-ва механизирана бригада показват българските сухопътни войски и в надпревари на натовските армии.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР