В продължение на два дни на басейните на плувния интернат

...
В продължение на два дни на басейните на плувния интернат
Коментари Харесай

Ветераните на Плувен клуб „Вихрен“ Сандански със златен дубъл при щафетите

В продължение на два дни на басейните на плувния пансион в град Сандански се организира 45 Открито държавно състезание по плуване за ветерани.

Щафетата на домакините за първи път от 20 години реализира златен дубъл, като спечели  в 4-та възрастова група и двете щафети- 4х50 св.стил и 4 х 50 смесена в състав - Ангел Чаушев, Борислав Иванов, Димитър Стоянов и  Иво Манджуков. В тази възрастова група конкуренцията бе най-силна. Участваха 8 клуба, като бяха победени водещи тимове от София, Русе, Варна и Бургас.

Като цяло представянето на тима бе чудесно. При мъжете малко не доближи за трето място и в последна сметка състезателите от Сандански взеха влиятелното 4-то място. При дамите бе завоювано 5-то място отборно. В комплексното класиране ПК „ Вихрен ” - ветерани се класира на 5 място от 16 участващи клуба.

Бяха завоювани общо 7 златни, 8 сребърни и 11 бронзови медала. При мъжете се отличи Валентин Митрев с 4 златни и 1 сребърен орден от самостоятелните дисциплини, а при дамите Евгения Кулалиева- с 1 златен, 2 сребърни и 2 бронзови медала. Медалисти от самостоятелни стартове и щафети са още  Борислав Иванов, Николай Чаркчиев, Димитър Стоянов, Илия Тасев, Ненчо Калев, Георги Булакиев, Антони Анастасов, Ангел Ашминов, Георги Лазаров, Иво Манджуков, Таня Герова, Катя Попова, Тереза Паскалева, Вера Ананиева, Лариса Астафиева, Костадинка Кюртева,Таня Герова, Величка Жилева, щафетите в другите възрасти. Златната щафета бе наградена персонално от кмета на община Сандански Атанас Стоянов. Другите   награди бяха връчени от  треньори, съдии на шампионата и ветерани-участници. Главен арбитър на шампионата бе Валентин Митрев, който сега е и старши треньор на плувен клуб „ Вихрен ” Сандански.

Специално за читателите на в. „ Вяра ” Борислав Иванов показа следното:

„ Въпреки, че държавното състезание е ветеранско,  участниците се готвят съвсем професионално. Има три клуба „ Ирис “- Русе, „ Дамини “- София и „ Албатрос “- Варна, които притеглят някогашни национални състезатели и мощни плувци. Отделно от това тези тимове имат състезатели във всички възрастови групи,  като бройка са не по малко от 40-50 участници, а един от тези водещи клубове взе участие с 83 състезатели.

Ние като домакини участвахме с 20 мъже и 10 дами. Повечето от нашите състезатели плуваха по 6 самостоятелни дисциплини и по 3 щафети с цел да се помогне за отборното класиране. Лично аз плувах една от най тежките дисциплини - 100 м. бруст, 200 м. съчетано плуване, 400 м. св. жанр и 100 бътерфлай и още 5 старта в спринтови дисциплини и щафети.

На един от стартовете бях помолен от сътрудник от Русе на 85 години да му подам ръка да се качи на стартовото блокче. Този мъж на тези години съумя да преплува с лекост 50 м бътерфлай.

В тези надпревари си дават среща плувци от всички генерации и се получават незабравими позитивни страсти. Победител е всеки участник, щом е здрав и  приключи сполучливо декларираните дисциплини.  Искам да благодаря на всички състезатели- другари от нашия клуб, за непримиримия дух и предпочитание за победа, и да им пожелая здраве и шанс и на идващото съревнование да бъдем още по мощни и многочислени ”.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР