В продължение на два дни, кметът Иван Кадев и общинското

...
В продължение на два дни, кметът Иван Кадев и общинското
Коментари Харесай

Дипломати на посещение в Банско

В продължение на два дни, кметът Иван Кадев и общинското управление бяха домакини на дипломатически визити от най-голям сан. На работни визити в Банско бяха Н.Пр. Наташа Бергел - дипломат на Република Словения, и Н.Пр. Делфин Плана – дипломат на Република Косово, придружаван от господин Беким Мисини, втори секретар на посолството.

Както в обособените срещи, по този начин и в общите диалози на дипломатите, кмета и неговия екип бяха разисквани опциите за активизиране и увеличение на туристическия продан, съдействие в региона на културата и реализация на планове в бизнеса и екологията. Н.Пр. Наташа Бергел и Н.Пр. Делфин Плана бяха впечатлени от богатия културен и състезателен календар на община Банско и опциите за целогодишен туризъм.

Дипломатите участваха като специфични посетители в конференцията за показване програмата на Банско джаз фестивал 2023, в който представители на техни страни ще бъдат хедлайнери в две от фестивалните вечери. Словенският квинтет ГашпърСелко ще бъде на сцена в Банско на 8 август. Популярният във всички балкански страни Шеки Ходжа, който придружаваше косовския дипломат, разгласи на български език, че ще свири в план „ Шеки и другари ” на 10 август.

Н.Пр. Наташа Бергел показа в резюме историята на джаз музиката в Словения и известния джаз фестивал в Любляна. Тя изрази възхищението си от природата и неустоимия сексапил на Банско и Пирин.

От своя страна, Н.Пр. Делфин Плана съобщи, че капацитетът за съдействие с община Банско е огромен. Банско е извънредно прочут като курорт измежду сънародниците му, а по време на джаз фестивала ще бъдат проведени събития, които пък да показват културата, традициите и кухнята на Косово у нас.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР