В продължение на два дни жителите на южния квартал на

...
В продължение на два дни жителите на южния квартал на
Коментари Харесай

Развръзката в Страсбург: Проблемите с тероризма във Франция не са решени

В продължение на два дни жителите на южния квартал на Страсбург Нойдорф виждаха тежко въоръжени членове на силите за сигурност да кръстосват улиците , написа френският в. " Паризиен ".
 
Отдъхнаха си, едвам откакто Ш ериф Шекат, обвинен за атентата против Коледния базар в Страсбург, беше убит от полицията, акцентира изданието. Вестникът цитира 56-годишната Розлин, жителка на квартала: " Отдъхнах си, тъй като този вид щеше да желае да довърши мръсната си работа. От друга страна, " не може да се радваме на гибелта на 29-годишен юноша. Как можа да се стигне дотук? Това е въпросът, който би трябвало да си зададем ", споделя тя.
 
 БГНЕС

Убитият от полицията Шекат е напуснал учебно заведение на 16 години и е с 27 присъди, написа френският в. " Фигаро ". Прекарал е четири от 29-те си години в пандиза , от които 2,5 години във френски затвори и година и половина в швейцарски, за серия от грабежи, нахлуване с оръжие против малолетен, и грабежи в Швейцария. Затворническата администрация в Мюлуз алармира, че той е радикализиран.
 
" Тази драма още веднъж припомня, че нашите затвори са място, където се прави всеобща радикализация и този развой не стопира да се задълбочава ", акцентира Ерик Дияр, народен представител от партията " Републиканците ", представен от в. " Фигаро ".-->
 

Френските управляващи от дълго време дават обещание да създадат промени в пандизите, с цел да се борят с екстремизма измежду пандизчиите . Значителен брой от причинителите на набези във Франция са се радикализирали в пандизите на страната, написа в. " Вашингтон пост ".
 
 БГНЕС

" Никой няма магическа формула за дерадикализация, както бихте могли да деинсталирате рисков програмен продукт ", съобщи през февруари френският министър председател Едуар Филип. " Но във Франция и на други места има ефикасни подходи за предварителна защита " и за помощ на засегнатите, добави той. Правителството прикани за обособяване на радикализираните пандизчии от останалите , напомня американското издание.
 
Отделен проблем е, че съгласно анализаторите, занимаващи се със сигурността, не може да се направи доста за въздържане на човеци, които могат да извършат дребни, нискобюджетни набези, сходни на това в Страсбург, акцентира в. " Вашингтон пост " и отбелязва, че съгласно мнозина случилото се във вторник е било неизбежно.
 
 БГНЕС

Френската последна десница употребява нападението в Страсбург, с цел да всява разделяне в миг, когато страната се нуждае от единение повече от всеки път поради продължаващите обществени безредици и поляризация, демонстрирани от придвижването на " жълтите жилетки " , написа английският в. " Гардиън ". Атаката обаче се оказа от изгода за крайнодесните и за поддръжниците на теории на конспирацията, които се възползваха от нея, с цел да пропагандират концепциите си.
 

От 2015 година насам Франция претърпя голям брой терористични набези и реакцията към тях следва подобен сюжет. Докато управляващите търсят нападателя или нападателите, опозиционните партии приканват за по-строги ограничения за сигурност против тероризма, като от време на време афишират нападението за терористичен акт, преди да бъдат изяснени обстоятелствата - също както стана и след нападението в Страсбург.
 
 БГНЕС

Въпреки апела на френското държавно управление за въздържаност, водачът на партията " Национален общ брой " Марин Льо Пен единствено три часа след нападението го дефинира като " ислямистко кръвопролитие " и прикани за радикална смяна на реакцията на страната на терористични набези.
 
Няколко публични фигури възобновиха дебата за по-строги ограничения против лицата, считани за евентуално рискови от френските сили за сигурност, преди още да е ясно, че обвиненият е бил в този лист. Появи се и доктрина, че нападението в Страсбург е било квалифицирано от държавното управление, с цел да отвлече вниманието от митингите на " жълтите жилетки ", и тя се популяризира даже и отвън платформите на крайнодесните.
 
 БГНЕС

Всички тези теории и операции укрепват нездравословния коктейл от дезинформация и съмнение към огромните медии , подхранван от събитията през последните няколко седмици. Мнозина към този момент вършат директни или непреки връзки сред офанзивата в Страсбург и подписването на Пакта за миграцията на Организация на обединените нации , отбелязва в. " Гардиън ". Мнозина в обществените медии жигосаха тези теории на конспирацията поради неналичието на почитание към жертвите, само че вредите към този момент са нанесени.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР