В продължение на десетилетия идеята за разпадането на Съветския съюз

...
В продължение на десетилетия идеята за разпадането на Съветския съюз
Коментари Харесай

Майк Уитни: Планът за разделяне на Русия

В продължение на десетилетия концепцията за разпадането на Съветския съюз и Русия непрестанно се култивира в западните страни. За страдание в един миг се роди концепцията да се употребява Украйна за постигането на тази цел.

Всъщност, с цел да предотвратим сходно развиване, започнахме специфичната военна интервенция (СВО). Точно към това се стремят някои западни страни – водени от Съединените щати; да сътвори антируски анклав и след това да ни заплашва от тази посока. Предотвратяването на това да се случи е нашата съществена цел. Владимир Путин

Ето вашия геополитически тест за деня: Какво имаше поради Ангела Меркел, когато сподели, че „ Студената война в никакъв случай не е свършвала, тъй като в последна сметка Русия в никакъв случай не е била умиротворена “?

1.Меркел имаше поради обстоятелството, че Русия в никакъв случай не е приемала подчинената си роля в „ реда, учреден на правила “.

2.Меркел имаше поради обстоятелството, че икономическият колапс на Русия не сътвори „ отстъпчивата страна “, на която се надяваха западните елити.

3.Меркел допуска, че Студената война в действителност в никакъв случай не е била битка сред демокрацията и комунизма, а 45-годишно изпитание за „ успокояване “ на Русия.

4.Това, което Меркел имаше поради, беше, че западните страни – изключително Съединените щати – не желаят мощна, просперираща и самостоятелна Русия, а угодничав прислужник, който прави каквото му се каже.

5.Всички от горепосочените.

Ако сте избрали (5), тогава се потупайте по гърба. Това е правилният отговор.

Американската помощ за Украйна по отношение на военните бюджети на разнообразни страни.

Миналата седмица Ангела Меркел удостовери това, което доста анализатори споделят от години, че враждебните връзки на Вашингтон с Русия – които датират от повече от век – нямат нищо общо с идеология, „ неприятно държание “ или хипотетична „ непровокирана експанзия “. Основното нарушаване на Русия е, че тя заема стратегическа зона на света, която съдържа големи естествени запаси и която е от решаващо значение за проекта на Вашингтон за „ превръщане към Азия “.

Истинското закононарушение на Русия е, че самото й битие съставлява опасност за глобалисткия план за разпространяване на американски военни бази в Централна Азия, обграждане на Китай и превръщането им в хегемон в най-проспериращия и гъсто обитаем район в света.

Толкова доста внимание беше концентрирано върху казаното от Меркел във връзка с Минския контракт, че нейните по-тревожни забележки бяха изцяло пренебрегнати. Ето къс фрагмент от скорошно изявление, което Меркел даде за италианско списание:

" Минските съглашения от 2014 година бяха опит да се даде време на Украйна. Украйна употребява този интервал, с цел да стане по-силна, както се вижда през днешния ден. Държавата от 2014/15 не е днешната страна... "

" Всички знаехме, че това е замразен спор, че казусът не е решен, само че тъкмо това даде на Украйна скъпо време. („ Ангела Меркел: Кол се възползва от гласа и построяването си “, Corrier Della Sera) "

Меркел искрено признава, че е взела участие в траяла 7 години машинация, целяща да заблуди съветското управление, че тя в действителност желае мир, само че това се оказа, че не е по този начин. Всъщност западните сили съзнателно саботираха контракта, с цел да завоюват време за въоръжаване и образование на украинска войска, която да бъде употребена във война против Русия.

Но това е остаряла вест. Това, което намираме за по-интересно, е какво сподели Меркел след мненията си за Минск. Ето го основният откъс:

" Искам да приказвам с вас за един аспект, който ме кара да се замисля. Факт е, че Студената война в никакъв случай не е свършвала, тъй като в последна сметка Русия в никакъв случай не е била умиротворена. Когато Путин нахлу в Крим през 2014 година, той беше изключен от Г-8. Освен това НАТО разположи войски в балтийския район, с цел да показва готовността си за интервенция. И ние също взехме решение да заделим 2% от Брутният вътрешен продукт за военни разноски за защита ".

" ХДС и ХСС бяха единствените, които го резервираха в държавната стратегия. Но и ние трябваше да реагираме по-бързо на агресивността на Русия ". („ Ангела Меркел: Кол се възползва от гласа и построяването си “, Corrier Della Sera)

Това е изумително самопризнание. Това, което Меркел споделя, е, че „ Студената война в никакъв случай не е свършвала “, тъй като главната цел за намаляване („ успокояване “) на Русия – дотам, че тя да не може да пази личните си жизненоважни ползи или да проектира мощ отвън своите граници – не е реализирана.

Меркел загатва, че главната цел на Студената война не е била да се победи комунизмът (както ни беше казано), а да се сътвори отстъпчива съветска колония, която да разреши на глобалисткия план да върви напред гладко.

Както виждаме в Украйна, тази цел не е постигната; и повода да не е реализирана е, че Русия е задоволително мощна, с цел да блокира разширението на НАТО на изток. Накратко, Русия се трансформира в най-голямата спънка пред глобалистката тактика за международно владичество.

Струва си да се означи, че Меркел в никакъв случай не загатва хипотетичната „ непровокирана експанзия “ на Русия в Украйна като главен проблем. Всъщност тя не се пробва да отбрани това подправено изказване. Истинският проблем съгласно Меркел е, че Русия не е била „ умиротворена “. Помислете за това.

Това допуска, че оправданието за войната е друго от това, което се популяризира от медиите. Това, което допуска, е, че спорът се управлява от геополитически цели, които са били скрити зад димната завеса на „ нахлуването “. Коментарите на Меркел почистват въздуха в това отношение, като разпознават същинската цел; успокояване.

След минута ще покажем, че войната е била провокирана от „ геополитически цели “, а не от хипотетичната „ експанзия “ на Русия, само че първо би трябвало да прегледаме концепциите, които подхранват устрема към война.

Основната група от правила, върху които се основава външната политика на Америка, е доктрината Улфовиц, чийто първи план е показан в Насоките за обмисляне на защитата през 1992 година Ето къс фрагмент:

" Първата ни цел е да предотвратим повторното появяване на нов противник, или на територията на някогашния Съветски съюз, или другаде, който съставлява опасност от порядъка на тази, представлявана преди от Съветския съюз ".

" Това е преобладаващо основание в основата на новата тактика за районна защита и изисква да се стремим да предотвратим доминирането на всяка враждебна мощ в район, чиито запаси, при консолидиран надзор, биха били задоволителни за генериране на световна мощност. "

Ето го черно на бяло: Основният приоритет на външната политика на Съединени американски щати „ е да се предотврати повторното появяване на нов противник, или на територията на някогашния Съветски съюз, или другаде, който съставлява опасност от равнището на тази, която беше основана от някогашния Съветския съюз. "

Това демонстрира смисъла, което Вашингтон и неговите съдружници придават на територията, заемана от Руската федерация. Това също по този начин демонстрира решимостта на западните водачи да попречат на която и да е суверенна страна да управлява региона, от който Съединени американски щати се нуждаят, с цел да осъществят своята огромна тактика.

Не е нужно да си талант, с цел да схванеш, че превръщането на Русия в мощна и самостоятелна страна освен я сложи непосредствено на прицела на Вашингтон, само че и доста усили възможностите за директна борба. Просто казано, завръщането на Русия в редиците на великите сили я сложи в „ листата на враговете “ на Вашингтон и разумна цел за експанзия на Съединени американски щати.

И по този начин, какво общо има това с Меркел?

В мненията на Меркел се подразбира фактът, че разпадането на комунистическата страна и колапсът на съветската стопанска система не е задоволително, с цел да остави Русия „ умиротворена “. Тя в действителност показва поддръжката си за по-крайни ограничения. И тя знае какви ще бъдат тези мерки; промяна на режима, последвана от принудително разединение на страната.

Съединени американски щати харчат повече за защита от идващите девет страни, взети дружно.

Путин е добре осведомен с този злоумишлен проект и го е обсъждал намерено в доста случаи. Вижте това 2-минутно видео от среща, която Путин управлява единствено преди седмици:

„ Целта на нашите врагове е да отслабят и разбият страната ни. Така е от епохи. Те имат вяра, че страната ни е прекомерно огромна и съставлява опасност (за тях), заради което би трябвало да бъде отслабена и разграничена ".

" От своя страна ние постоянно сме следвали друг подход; постоянно сме желали да бъдем част от по този начин наречения „ цивилизован (западен) свят “. И след разпадането на Съветския съюз си мислехме, че най-сетне ще станем част от този „ свят “. Но, както се оказа, не бяхме добре пристигнали макар всичките ни старания ", продължава още президентът.

" Опитите ни да станем част от този свят бяха отхвърлени. Вместо това те направиха всичко допустимо – в това число подкрепяне на терористите в Кавказ – с цел да довършат Русия и да разпаднат Руската федерация ", съобщи още Владимир Путин

Искаме да подчертаем, че възгледите на Меркел съответстват безпроблемно с тези на неоконсерваторите. Те също са в сходство с тези на целия западен политически естаблишмънт, който единомислещо хвърли поддръжката си зад борбата с Русия.

Освен това Стратегията за национална сигурност, Стратегията за национална защита и последният отчет на Изследователската работа на Конгреса изместиха фокуса си от войната против интернационалния тероризъм към „ конкуренцията на великите сили “ с Русия и Китай.

Не е изненадващо, че документите нямат доста общо с „ конкуренцията “, а по-скоро дават идеологическо опрощение за военните дейности с Русия. С други думи, Съединените щати сложиха основите за директна борба с най-голямата нуклеарна суперсила в света.

Вижте този къс клип от отчета на Изследователската работа на Конгреса, озаглавен „ Обновена конкуренция на великите сили: Последици за защитата – проблеми за Конгреса “:

" Целта на Съединени американски щати да предотвратят появяването на районни хегемони в Евразия... е политически избор, отразяващ две преценки: (1) Че поради количеството хора, запаси и икономическа активност в Евразия, районен хегемон в Евразия би представлявал централизация на мощ, задоволително огромна, с цел да може да заплаши жизненоважни ползи на Съединени американски щати. "

" (2) Че Евразия не е надеждно саморегулираща се във връзка с предотвратяването на появяването на районни хегемони, което значи, че не може да се разчита на страните от Евразия, че могат да предотвратят, посредством личните си дейности, появяването на районни хегемони, и може да се нуждае от помощ от една или повече страни отвън Евразия, с цел да може да се направи това надеждно. “….

" От позиция на Съединени американски щати по отношение на огромната тактика и геополитика, може да се означи, че по-голямата част от хората, ресурсите и икономическата активност не се намират в западното полукълбо, а в другото полукълбо, изключително в Евразия. "

" В отговор на тази съществена характерност на международната география, политиците на Съединени американски щати през последните няколко десетилетия избраха да преследват, като основен детайл от националната тактика на Съединени американски щати, задачата за попречване на появяването на районни хегемони в Евразия. "

" Въпреки че американските политици постоянно не декларират категорично обществено задачата за попречване на появяването на районни хегемони в Евразия, военните интервенции на Съединени американски щати през последните десетилетия - както интервенции по време на война, по този начин и ежедневни интервенции - наподобява са били осъществени в огромна част в поддръжка на тази цел. ” („ Подновена конкуренция сред великите сили: Последици за защитата – въпроси за Конгреса “, Конгресът на САЩ)

Звучи доста като доктрината Улфовиц, нали? (Което допуска, че Конгресът се е преместил в лагера на неоконсерваториите.)

Картата на " Големия Серж " с евентуални за анексиране зони в Украйна.

Има няколко неща, които си коства да имате поради в този къс фрагмент:

Че „ задачата на Съединени американски щати да предотвратят появяването на районни хегемони в Евразия “ няма нищо общо с националната защита. Това е непосредствено оповестяване на война на всяка нация, която сполучливо употребява свободния пазар, с цел да развие стопанската система си.

Особено тревожно е, че Китай е в листата с цели на Вашингтон, когато американските корпоративни аутсорсинг и офшоринг са съдействали толкоз доста за триумфа на Китай. Индустриите на Съединени американски щати реалокираха бизнеса си в Китай, с цел да избегнат заплащането на нещо над робската заплата. Трябва ли Китай да бъде отговорен за това?

Фактът, че Евразия има повече „ хора, запаси и икономическа активност “ от Америка, не съставлява „ опасност “ за националната сигурност на Съединени американски щати. Това единствено съставлява опасност за упоритостите на западните елити, които желаят да употребяват американската войска, с цел да преследват личната си геополитическа стратегия.

И най-после: Забележете по какъв начин създателят признава, че държавното управление съзнателно заблуждава обществеността по отношение на същинските си цели в Централна Азия. Той споделя:

„ Американските политиците постоянно не декларират категорично обществено задачата да предотвратят появяването на районни хегемони в Евразия, военните интервенции на Съединени американски щати през последните десетилетия – както интервенции по време на война, по този начин и ежедневни интервенции – наподобява са били осъществявани в огромна степен в поддръжка на на тази цел. "

С други думи, всичките нелепости за „ независимост и народна власт “ са просто нелепости за масите. Истинските цели са „ запаси, икономическа интензивност “ и власт.

Стратегията за национална сигурност и Стратегията за национална защита са еднообразно безапелационни в идентифицирането на Русия като де факто зложелател на Съединените щати. Това е от NSS/ СНС (Стратегията за национална сигурност, б.р.):

" Русия съставлява непосредствена и продължаваща опасност за реда на районната сигурност в Европа и е източник на разстройства и неустойчивост в международен мащаб... "

" Сега Русия съставлява непосредствена и непрекъсната опасност за интернационалния мир и непоклатимост... "

" Русия съставлява непосредствена опасност за свободната и отворена интернационална система, неразумно пренебрегвайки главните закони на интернационалния ред... Това десетилетие ще бъде решаващо за установяване на изискванията за... ръководство на острата опасност, представлявана от Русия... " („ Националната сигурност за 2022 година тактика ”, Белия дом)

И най-после, Стратегията за национална защита до 2022 година повтаря същите тематики като другите; Русия и Китай съставляват невиждана опасност за „ учредения на правила ред “. Ето малко обобщение от публикация в World Socialist Web Site:

" Стратегията за национална защита до 2022 година... обяснява, че Съединените щати... вижда подчиняването на Русия като сериозно ходило към спора с Китай.... Изригването на американския империализъм... е все по-директно ориентирано към Русия и Китай, които Съединените щати виждат като главните спънки пред безпрепятственото владичество над света ".

" Американските стратези от дълго време считат господството над евразийската суша, с нейните големи естествени запаси, за ключ към световното владичество ". („ Документът за национална тактика на Пентагона е ориентиран към Китай “, Андрес Деймън, World Socialist Web Site).

Това, което тези три стратегически документа демонстрират, е, че Вашингтонският мозъчен концерн е подготвял идеологическата основа за война с Русия доста преди да прозвучи първият изстрел в Украйна. Тази война е в ход, макар че изходът надалеч не е сигурен.

Стратегията отсега нататък наподобява е версия на проекта на Чейни, който предлага разпадането на самата Русия, „ тъй че тя в никакъв случай повече да не бъде опасност за останалия свят “. Ето още от публикация на Бен Нортън:

„ Бившият вицепрезидент на Съединени американски щати Дик Чейни, водещият проектант на войната в Ирак, освен искаше да разпадне Съветския съюз; той също по този начин искаше да разбие самата Русия, с цел да й попречи да се издигне още веднъж като значима политическа мощ... "

" Фактът, че фигура отпред на държавното управление на Съединени американски щати не толкоз скрито се стреми към окончателното раздробяване на Русия като страна и непосредствено заяви това на сътрудници като Робърт Гейтс, отчасти изяснява нападателната поза, която Вашингтон зае по отношение на Руската федерация след свалянето на Съюз на съветските социалистически републики ", продължава той.

Реалността е, че Американската империя просто в никакъв случай няма да разреши на Русия да оспори нейното едностранно владичество в Евразия, макар обстоятелството, че държавното управление в Москва възвърне капитализма.

Ето за какво не е изненадващо, че Вашингтон изцяло подцени опасенията за сигурността на Русия, нарушавайки обещанието си да не уголемява НАТО „ нито един сантиметър на изток “ след обединяването на Германия, обкръжавайки Москва с милитаризирани съперници, пъклен решени да я дестабилизират. („ Бившият вицепрезидент Дик Чейни удостовери, че задачата на Съединени американски щати е да разбият Русия, а освен Съюз на съветските социалистически републики “, Бен Нортън, Multipolarista)

Разделянето на Русия на няколко по-малки държавици от дълго време е фантазия на неоконсерваторите. Разликата в този момент е, че същата фантазия се споделя от политическите водачи в целия Запад.

Последните мнения на Ангела Меркел акцентират обстоятелството, че западните водачи в този момент са ангажирани с постигането на неосъществените цели на Студената война. Те имат намерение да употребяват военна борба, с цел да повлияят на политическия резултат, който търсят, който е доста отслабена Русия, неспособна да блокира проекцията на Вашингтон за власт в Централна Азия. Трудно е да си представим по-опасна тактика.

Превод: СМ

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР