В продължение на дългогодишната си кариера сър Пол Маккартни е

...
В продължение на дългогодишната си кариера сър Пол Маккартни е
Коментари Харесай

"Животът е прекрасен" - Пол Маккартни вече работи по първия си мюзикъл

В продължение на дългогодишната си кариера сър Пол Маккартни е писал музика за филми, работил е с какви ли не музиканти (от Елвис Костело до Риана), създател е на стихосбирки, книги за деца и повече от 100 музикални шлагера. Сега 77-годишният някогашен член на " Бийтълс " е изправен пред ново предизвикателство: да напише първия си мюзикъл, написа " Би Би Си ".

Звездата работи по нова акомодация на филмовата класика на Франк Капра " Животът е прелестен " - историята на предприемач, обзет от тежки мисли за самоубийство в навечерието на Коледа, който е избавен от своя ангел пазител. Маккартни е едвам на 4 години, когато заглавието бива завъртяно по кината през 1946 година и разяснява, че за него това е една универсална история, в която всеки може да се припознае.

По думите на продуцента Бил Кенрайт мюзикълът се чака да излезе в края на 2020 година Той е прочут с работата си по " Кървави братя " - един от най-успешните спектакли в историята на Уест Енд. Сценарист е Лий Хол, който е работил по биографичната драма за Елтън Джон " Рокетмен " и " Били Улиът ".

Хол, който е притежател и на премия " Тони " за театралната акомодация на " Били Елиът ", съобщи, че " Животът е прелестен " е обичаният му филм. " В него има всичко - комедия, възторг и рядка форма на човещина, която допира потомство след потомство ", сподели той и дефинира опцията да се включи в плана като " привилегия ", а работата с Маккартни като нещо, което надвишава всичките му упования.

Кенрайт показа, че още от началото на кариерата си е желал да приспособява класиката на Капра. Тогава той е изискал правата от режисьора, само че е получил отвод. Сега, десетилетия по-късно, правата са му били препоръчани и той незабавно е потърсил Пол Маккартни, с цел да ревизира дали той би бил заинтригуван да композира музиката за спектакъла.

 Джеймс Стюърт и Дона Рийд в сцена от кино лентата.
© Associated Press

Джеймс Стюърт и Дона Рийд в сцена от кино лентата.

Маккартни описа, че работата по мюзикъл не е било нещо, което го е привличало кой знае какъв брой, само че е отишъл на среща с Кенрайт и Хол и планът го е заинтригувал. Продуцентът посочи, че към този момент е получил демо записи на няколко песни, които са " надхвърлили всичките му упования ".

" Песните те водят някъде, където не си очаквал да попаднеш. Те звучат семпло, само че това е лъжливо. Именно тук е геният на Пол ", посочи Кенрайт.

Филмът " Животът е прелестен " е с присъединяване на Джеймс Стюърт и Дона Рийд и когато излиза през 1946 година, не е изключително сполучлив в боксофиса. Въпреки това с годините той се трансформира в класика и през днешния ден заема място в класацията на Американския кино институт за 100-те най-хубави американски кино лентата за всички времена.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР