Снимки показват вътре в дома на заподозрян в убийствата на Гилго Бийч след полицейско претърсване

...
В продължаващото разследване на заподозрения за серийни убийства на Гилго
Коментари Харесай

В продължаващото разследване на заподозрения за серийни убийства на Гилго Бийч Рекс Хойерман, властите са претърсили дома му в Ню Йорк, оставяйки хаотична сцена, в която семейството му да се върне, според съпругата на Хойерман и нейния адвокат.

Изминаха три седмици, откакто Хойерман беше арестуван и обвинен в убийство при убийството на трима от „Четиримата Гилго“, група жени, чиито останки бяха открити по кратък участък от плажа Гилго в Лонг Айлънд през 2010 г.

В дома на заподозрения Рекс Хьорман, след като властите претърсиха къщата. В дома на заподозрения Рекс Хьорман, след като властите претърсиха къщата. С любезното съдействие на Робърт Македонио

Оттогава съпругата на Хойерман, Аса Елеруп, подаде молба за развод и се върна в дома на семейството, който според нейния адвокат е бил „разкъсан“ от следователите.

Окръжният прокурор на окръг Съфолк Рей Тиърни говори по време на пресконференция в Ривърхед, Ню Йорк, на 1 август 2023 г. Окръжният прокурор на окръг Съфолк Рей Тиърни говори по време на пресконференция в Ривърхед, Ню Йорк, на 1 август 2023 г. CNN

„Тя се прибра у дома, за да бъде напълно унищожена семейната й резиденция, където живееше и отглеждаше децата“, каза адвокатът на Елеруп Робърт Македонио пред CNN. „Всичко в къщата беше обърнато с главата надолу. Чекмеджетата на скрина бяха изпразнени. Ваната в банята – която беше винилова вана – всъщност беше разрязана. Подовете бяха разбити. Диваните и матраците са махнати.”

След претърсването в дома бяха натрупани кутии, оставяйки на семейството малко място за преместване. Кутии бяха струпани в дома след претърсването, оставяйки на семейството малко място за преместване. С любезното съдействие на Робърт Македонио

Той добави, че семейството едва има място да премине през къщата с купищата отломки, останали след претърсването.

„Взехме още един стол от мазето и горе, за да можем аз и синът ми да седнем и да говорим. Той е толкова разстроен и не разбира и като майка нямам отговори за него“, каза Елъруп пред New York Post.

„Но аз казах: „Ние сме заедно. Това е наистина важното в момента. Че ти и аз седим тук заедно и ще преминем през това.“

Тя добави: „Децата ми плачат, докато спят.“

Семейството все още преценява какви предмети са взети от следователите, каза Македонио.

Поради тежестта на престъпленията, в които е обвинен Хойерман, разследването е необичайно, но правният анализатор на CNN Джоуи Джаксън каза пред CNN, че този вид сътресение е нормален, когато се занимавате с търсене на вида доказателства, които полицията е търся.

Докато властите търсеха доказателства в дома, те откриха тайник с между 200 и 300 оръжия, скрити в ограден трезор, който беше заключен зад метална врата в дома Докато властите претърсваха доказателства в дома, те откриха тайник с между 200 и 300 оръжия, скрити в ограден трезор, който беше заключен зад метална врата в дома С любезното съдействие на Робърт Македонио

„Не е нормално, защото не всеки ден имате сериен убиец“, каза Джаксън. „По отношение на претърсването на дома и разкъсването му, (полицията) трябва да положи дължимата грижа.“

„Те ще търсят някакви връзки с настоящия му случай, като ДНК, като кръв, като косми или други влакна, които може да имат някаква връзка с някоя от частите на тялото, които... се появиха“, добави той.

В допълнение към намирането на доказателства за изграждане на солиден случай срещу Heuermann за обвиненията, срещу които е изправен, следователите вероятно също търсят всичко, което би могло да свърже заподозрения с допълнителни престъпления, каза Джаксън.

Ваната в къщата е била разрязана по време на обиска. При претърсването е разрязана вана в къщата. С любезното съдействие на Робърт Македонио

„Въз основа на човешката природа и хората, които се опитват да измият деня от себе си, много доказателства могат да бъдат събрани от тръби, от плочки и други неща, които са се вкоренили в други части на банята, и съм сигурен, че това е, което те "Съсредоточен съм", каза Джаксън.

Разследващите са открили тайник с между 200 и 300 оръжия, скрити в заграден трезор, който е бил заключен зад метална врата в дома, потвърдиха властите. Преди това разследващите са използвали наземни радар и багер, за да разкопаят и претърсят двора на дома.

Служители от криминална лаборатория извадиха кутии от дома. Служители на криминалната лаборатория изнесоха кашони от дома. Jeenah Moom/AP

Разследващите също са разгледали имоти, притежавани от Heuermann в Южна Каролина и Невада, където Джексън каза, че е вероятно следователите да решат да направят подобни търсения.

Лора Коутс, Елизабет Улф и Джесика Син от CNN допринесоха за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР