В Продължаваме Промяната все още не сме разговаряли за друг

...
В Продължаваме Промяната все още не сме разговаряли за друг
Коментари Харесай

ПП говори и с депутати от ГЕРБ за ново мнозинство, но не и с партия с лидер Бойко Борисов -

В „ Продължаваме Промяната ” към момента не сме разговаряли за различен вид на държавното управление. Обсъждаме на този стадий образуването на ново болшинство, което да се сплоти към правила и цели. „ Когато създадем тази формула на поддръжка - тогава ще се водят и лични диалози за втори кабинет.  

Това разяснява ръководителят на парламентарната група на Продължаваме промяната " Андрей Гюров по Нова тв. Не приказваме с партии, това е ясна алена линия. Не можем да беседваме с партии, които на първия ред в Народно събрание имат депутати от листа „ Магнитски ”. Не можем да беседваме с ГЕРБ, до момента в който водач ѝ е Бойко Борисов, безапелационен е Гюров.

„ Има водачи, чиито чекмеджета са цялостни с пачки и кюлчета. Това са хората, които си мислят, че депутати могат да бъдат пазарувани. Ние разчитаме на съвестта и достолепието на българските депутати ”, сподели още той.

От Политическа партия одобряват вота на съмнение като един оздравяващ миг за ръководството. „ Ние до момента имахме 134 депутати, само че в тях имаше една група, която се управляваше по-скоро като бизнес план, не която не можеше да се разчита. Излизането на този бизнес план от ръководството и попълването му, както и болшинството с хора с чиста съвест - може да направи доста по-силна поддръжката за държавното управление ”, счита Гюров. 

Според него в този момент отговорността е на тези, които са вдигнали вота на съмнение, да съберат 121 депутати. „ Ако следя техните реакции в зала, на улицата и по телевизионните студиа - чувствам раздразнителност и неустановеност дали ще съумеят да съберат задоволително депутати ”, сподели още Гюров. И посочи, че даже да не мине вотът на съмнение, би трябвало да възобновят диалога и разговора в Народното събрание, с цел да се откри подкрепящо болшинство. 

Експертите ни споделят, че Френското предложение за Северна Македония е невиждано положително. Нашата позиция, е, че би трябвало да мине през Народното събрание. Но като цяло ние сме за това да подкрепим предложение, което пази националните ползи на България, сподели още Андрей Гюров.  

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР