В Продължаваме промяната - Демократична България не са готови да

...
В Продължаваме промяната - Демократична България не са готови да
Коментари Харесай

Денков: Не обсъждаме промени в ротацията на премиерите

В " Продължаваме промяната - Демократична България " не са подготвени да правят отстъпка първата половина в ротационното премиерство на ГЕРБ-СДС, както изиска групировката на Бойко Борисов след изтеклия запис от среднощно съвещание на Националния съвет на Политическа партия. 

Това сподели претендентът за министър-председател на втората политическа мощ акад. Николай Денков в изявление за бТВ през днешния ден, допускайки обаче още " деполитизация " на състава на възможното държавно управление.

" Със сигурност, да се смени ротацията, сега подобен вид не обсъждаме ", сподели Денков, заявайки, че и през днешния ден е приказвал с кандидатката за министър председател на ГЕРБ-СДС Мария Габриел и се надява да се срещне с нея на следващия ден или вдругиден.

Разговорът е бил за това по какъв начин ще се ръководи и по какъв начин ще се сменят фрагменти и Денков декларира, че изцяло се е съгласил с Габриел.

Денков е разговарял и със съпредседателите на " Демократична България " Христо Иванов и Атанас Атанасов, които също считали, че не трябва да има промени в ротацията.

Предстои приемане на съществени закони и " би трябвало да има гаранция, че те ще се одобряват по метода, по който са замислени ", сподели Денков, аргументирайки се, че не би трябвало да се сменя ротацията.

" Може да се деполитизира съставът на държавното управление ", добави обаче той. " Размразяването (на договарянията, което ГЕРБ разгласи вчера) би трябвало да стартира от точката, до която сме стигнали ".

" Няма по какъв начин ние да вкарваме още политически лица, в случай че би трябвало, да деполитизираме още малко ", сподели още Денков.

Той обаче предизвести, че в случай че създадат чисто експертен кабинет, няма да бъде ясно кой носи политическата отоговорност.

Кандидатът за министър председател прикани " първо да се успокоят страстите след тези записи " и сподели, че " те се описват погрешно ".

Самото съвещание било прочувствено, в 10 часа вечерта, участниците са говорили малко и незадоволително ясно и заради това думите им били тълкувани погрешно.

Денков сподели, че не е ставало дума да се съгласуват с непознати посолства назначенията на шефове на службите за сигурност, а за това кандидатите за тези постове да имат достъп до равнища на секретност в партньорските страни.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР